17 år idag!

Igår var det den stora dagen för min prinsessfest och ojojoj vad vi hade trevligt. Vi grillade och käkade massor av gott, pysslade lite med en present, såg film (superbad) och pratade sjukt mkt om allt o inget.

Idag däremot är det min egen riktigt stora dag. Jag fyller 17! Väcktes sent på förmiddagen av mina söta familj (utom brorsan som var på körskolan i malmö) och uppvaktades med frukost på sängen o presente. Pengar var det här o lite annat smått. Sedan gick jag och Fille ut på en skön promenad runt sjön och efter det blev det film. When a stranger calls o Gothika. Sist nämda filmen var hur sjukt konstig som helst. Halle Berry är fantastisk men gud, den här filmen skulle hon inte satsat på. Inte att rekommendera. When a stranger calls fungerar dock i  alla lägen. Lagom skräck, inte alls överdådigt. Sedan har jag suttit i tele några timmar med släktingar från höger o vänster. Tack för att ni minns min dag liksom! :D Nu har vi käkat lite festmiddag o snart blir det tårta. Sedan ska jag ladda upp för jobb imon. Wee!

Nu, lite bilder från igår o idag



Fille håller tal


Söta tjejer. Tha princesses


Andra prinsessor



Min kaka. Kladdkaka







några snyggingar



MIN DAG!

Uppdatering

Har varit på jobb i helgen och det har faktiskt varit helt ok förutom att vi fick sluta nästan 4 h för tidigt i fredags och vi skulle ändå vänta på Sarah o Jojo som jobbade till 01.00. För att inte bli helt uttråkad så gick jag o Ellinoor och åkte karuseller för det gör vi gratis(!),  Köpte glass o kaffe latte o pantade glas. Tro mig när jag säger att man kan tjäna en förmögenhet på att gå rundor på tivoli o leta pantglas. 5kr st!

Vi sov över hos Sarahs övercoola farmor i Malmö och på lördagen började vi jobba 11.30.  Då fick vi stå i kassan vill jag lova, men efter att ha stått där ett tag blev det riktigt kul. Ibland nervöst men alltid underhållande o shit vad man får träna sin engelska där. Jag snackade med amerikanare och jag är jättestolt.

Nåväl, idag är det söndag och några polare kommer hit på födelsedagstjejkväll eller vad ni vill kalla det. Jag fyller som sagt var år imon så det ska firas med allt möjligt. Det är nog dags för mig att fixa lite här hemma så  vi hörs ikväll, förhoppningsvis.


Spisepinden

bara jobb, bara jobb, bara massor utav jobb

Idag blir det jobb på Tivoli och jag är inte jättetaggad. För det första så var jag uppe sent igårkväll och kollade fotboll, Spanien-Ryssland, och för det andra så gick jag upp halv 7 idag (men jag tänker inte säga varför). 11.53 går bussen till Höör och sedan vet jag inte när tåget går. Vi åker in helt tidigt för vi början inte fören 16.00 men det blir strul med bussarna annars och Ellinor ska in o handla/ta ut pengar i Malmö. Vi slutar klockan 00.00 men ska vänta på Sarah o Johanna som slutar 01.00 och sedan drar vi till malmö igen för att sova över hos Sarahs farmor. Lika bra att bo där eftersom vi ska jobba tidigt på lördagen. 11.30 som tidigast. På söndag är jag ledig o då ska jag ha lite tjejkväll med några polare. Prinsesstema, låter inte det najs. Haha! Jaag fyller ju 17 på måndag så jag kände att en liten fest blir bra speciellt med ett väldigt omoget tema! Nej nu ska jag fortsätta slappa lite innan allvaret börjar.


Bara så ni vet..

Måste bara påpeka att filmen jag såg igår, "From Hell", är baserad på legenden om Jack the ripper alltså filmen har lagt till och dragit ifrån vissa saker men huvudtemat är samma. Okej, kände bara att det var lite viktigt att berätta så ni inte tror att så som filmen slutar så slutar också händelsen med Jack the ripper. Nejdå. Ha en fortsatt god morgon.

Roadtrip i skåne

Jaha, det blev en mys dag med Familjen Karlssons töser idag. Det var egentligen tänkt att jag och Ellinor skulle jobba men eftersom mina inloggningsuppgifter och annat skit inte fungerade på jobbsidan kunde vi inte klicka i att vi ville jobba idag. Spisepinden blir det på fredag lördag ist och nästa vecka jobbar jag hela fem dagar. Oh yes jag längtar verkligen till att man får komma igång o tjäna pengar. Jag behöver det verkligen.

I alla fall begav sig min mamma, jag och mina två systrar till Trelleborg vid halv 10 för Lillasyster Josefine skulle ta av sin tandställning och medan hon gjorde det gick vi andra tre på en strandpromenad men vår hund Malte och sedan köpte vi cashewnötter. Vid 12 var syrran färdig och ojojoj vad hon blev fin i munnen. Vi körde vidare till Ystad, kördeförbi smygehuk Sveriges sydligaste udde (och Andreas Isaksson kommer där ifrån, fotbollslandslagets målvakt för er oallmänbildade som inte visste), sedan fortsatte vi mot Simrishamn men först fikade vi i typ skillinge eller ngt. Väl i Simrishamn blev det shopping. Tråkigt nog inte för mig eftersom jag bara har pengar till tågresor nu för tiden, men syrran shoppade lite till Göteborg nästa vecka. Det var egentligen mening att jag skulle hänga på till Götet men jag har jobb och jag vill för en gångs skull faktiskt fira min födelsedag med min familj och det blir på måndag. Kanske ställer jag till med en liten tjejkväll snart men vi får se.

Nu ska jag se film. "From hell" med Johnny Depp. Filmen handlar typ om Jack the ripper( Jack uppskäraren). Om ni inte vet vem det är så måste ni verkligen ta reda på det för det är en sann historia som är hur spännande som helst. http://sv.wikipedia.org/wiki/Jack_Uppsk%C3%A4raren


Men jag ska försöka hinna med att se Morden i Midsommer också. Det går på 1:an klockan 21.00. I år pallar jag inte Allsång på skansen, haha så det är just därför det blir lite film nu. Ses!



Systrarna Karlsson

Sammanfattning av helgen

Har varit hemifrån sedan i torsdags men nu är jag äntligen hemma.

I torsdags var sista fotbollsskoledagen och jag blev 400 kronor rikare. Jippi,eller lite snålt men bättre än inget. När skolan var slut skyndade jag mig hem och packade väska och slängde ner massa pengar i jackfickan och begav mig till bussen) som förövrigt börjat gå oftare och även på helgerna nu). Sedan mötte jag upp Fille på CG och där handlades det midsommarmat för massa pengar. Sedan blev det buss till Ludvigsborg men innan det blev det kebabtallrik på pizzeria Kreta.

På fredagen kom töserna hem till Fille och vi skulle grilla o sånt mys. Allt var perfekt tills det började åska och jag kom på att jag inte är så grym på att få igång en grill. Jag och Marri stack in och stekt i stekpanna ist. Pinsamt men sant. Dagen blev lyckade ändå och vi åt jordgubbar med glass och kladdkaka och nypotatis, massa godis o snacks osv osv. Det var mys!
När kylan och mörkret kröp närmare gjorde vi oss hemmastadda i annexet där det blev bad i jaccuzzi, telefonsamtal(som jag inte vill gå närmare in på), film o ännu mer onyttigt. Lätt bästa kvällen hittills. Sedan sov vi bara och gick inte upp fören sent på lördagen och åt frukost vid 1300, 1330. Frukost på äkta vis! Omelett, toast, juice, välling( nördstämpel, men gud vad gott), ostbricka samt olika kexsorter, lite frukt och jag tror det var lite yoghurt med på ett hörn. Ja det blir inte bättre än så här.

Vi kom även på att vi skulle på fest hos Helena så det bar av dit vid 4. Det var inte en vanlig fest vill jag lova, inget som jag någonsin kunnat föreställt mig i vår ålder men ack så trevligt det var. Btw så fick hon den klassiska gurka i kruka presenten med polly-godisar som jord och gurkan fick taggar med gelehallon. I botten av krukan lade vi massa småmynt. Ja det här presenten går alltid hem.

På söndagen åkte jag och Ellinor till Danmark på Tivoliskole. Det var inte jätteroligt men helt ok. Vi fick ju en snygg tivoliväska och lite annat smått o gott. Efter skolen(dansk stavning) mötte vi upp Fille som skulle på jobbintervju också det på Tivoli. Hon ska förmodligen jobba med att sälja slush ice. Yeah, VIKING!

Så nu vill jag bara sova och få lite nya krafter för snart börjar mina riktigt intensiv jobbveckor hoppas jag. Ha en trevlig fortsatt dag.

Lyssna nu...

Det var det värsta som kunde hända. En tanke, en mardröm som inte ens existerade. Sverige är utslaget ur EM 08, det är ett faktum. Ryssland var klart det bättre laget och vi körde ner oss totalt. Helt bortspelade och det fanns ingen vilja. En sak som är anmärkningsvärd är att 85 minuter av 92,5 stod ZuperZlatan stilla. Den matchen då han behövdes som mest pallar han inte. Jag gillar killen (inget snack om det) men idag kunde jag inte fatta vad han gjorde med i startelvan...

Ett bittert slut men nu blickar vi framåt och inte bara till OS som börjar snart. Nej, jag har redan börjat tänka på Fotbolls VM 2010 i Sydafrika och jag är övertygad om att Lasse-roland , om de fortsätter, kommer ta Sverige till ytteligare ett mästerskap. Jag hoppas och jag tror . VM 2010 är möjligheten för de yngre spelarna. Det är dags för ett generationsbyte i svensk fotboll. Kom igen svennar, vi kör på!





Fast nu ser jag inte längre datorskärmen pga mina rödgråtna ögon och det är dags för mig att krypa till sängs. Imon är en ny fotbollsdag. Heja Hannah

För tusan Sverige

Sverige mot Ryssland just i detta nu. Eller ja nu är det pausvila och det är tur det för så här dåligt trodde jag inte Sverige kunde spela. Nu behövs en utskällning från lasse-roland efter att vi ligger under med 1-0 och det borde varit större siffror om jag ska vara ärlig. Men hur otroligt det än låter så har Sverige trots allt haft turen på sin sida i form av stolp och ribbträffar samt misslyckade skott innanför straffområdet.

Kom igen nu är det 45 min kvar. Nu får Zlatan ta o vakna ur sin sömn för vi håller på att åka ur EM och han imponerar inte. Kanske beror det på hans knä men hallå då är det nog dags att byta ut honom. En annan som jag tycker borde vara påväg in nu är Källström. Kom igen vi ehöver en offensiv spelare till!

Nej jag är för nervös. Vi hörs efter matchen som vi förhoppningsvis vinner. Heja Sverige friskt humör! 

Visste ni att...

Idag var det fotbollsskola igen och allt var sig ganska så likt bara det att nu var Isabell vid min sida och ungarna var kanske något snällare idag (Men det betyder inte att kidsen var snälla, nej de var fortfarande för jävliga, Slagsmål osv.)

Hade även fotboll på kvällen men då med damlaget. Roligt med punktmarkeringsövning, mindre roligt att jag inte kan satsa fullt ut pga  min sträckning.

Jaja, nu vet ni i stort sätt hut min dag sett ut. Nu ska det sovas och laddas inför morgondagens danmarksresa. Jag o Elli ska till skatteverket och få danska personnummer och sen ska vi fixa bankkonton. Jag är nervös för vi ska typ åka buss i Köpenhamn och jag fattar verkligen inte busslinjerna där. Ack , ack, ack. Hur ska det gå,. Vi måste iaf hinna hem innnan klockan slår kvart i nio eftersom då abgörs Sveriges öde i fotbolls-em mot Ryssland.

God natt!

ps. Ja, mitt liv kretsar kring fotboll...


Mina problem

Igår skulle vara min första riktiga sovmorgon på mkt länge men klockan elva(!) blev man uppringd och väckt av Robin som frågade om jag kände för att spela med herrarnas b-lag. Hm njae jag var ju inte jättepigg men yrvaken och borta som jag var tackade jag ja till att följa med. I Bosses bil kom jag dock på att jag har sträckt mig så jag blev inkastad som målvakt. ´Visst ok, jag behöver väl inte göra så mkt tänkte jag men ack. Vi mötte Flyinge och jag släppte in 9 mål. Hm, inte en av mina bästa matcher xD
När vi skulle byta om fanns det ett till litet problem. Det fanns inget omklädningsrum till mig. Gah, plus att vi delade duschrum mer andra laget. Det blev således att jag schasade ut killarna och bytade om på 2 sekunder och väntade med att duscha till jag kom hem. Fräscht! Men ur allt dåligt kommer väl ngt positivt? JA! Jag är den första damen i vår klubbs historia som spelar med herrarna. Jag är stolt ;)

Annars så började fotbollsskolan idag så då fick man inte heller ngn sovmorgon. Jag var uppe vid halv 8 och gjorde i ordning fika till mig och syrran. Pastasallad med kassler blev det. Mumsigt!
själva skolan är väl typ nästan som helvetet. Eller ungarna är som djävulens barn eller liknande. Jobbigt, ena stunden är de änglalika och andra värre en jag vet inte vad. Som tur var regnade det mkt idag så vi blev lite försenade och sittandes under tak. Halv 3 slutade vi och då bar det iväg till Ludvigsborg och mitt andra jobb. Kom hem vid kvart över 9 och nu måste jag sova för imorgon är det ännu en skoldag där jag är tränare(som troligen framkom i tidagare meningar).''

På onsdag bär de av till Danmark och skatteverket. Jag fick någon vägbeskrivning av Lampan men shit, jag är glad om jag överlever. Nu måste jag sova- God natt!


Sverige vs. Spanien

NEEEEj. Det här med tilläggsminuter är botten... iaf idag. När ordinarie speltid av Sverige Spanien matchen är avklarad läggs det till 3 minuter. okej detta är normalt men nu kommer det onormala och förskräckliga och bara så jättepisstråkiga ,med ca en minut kvar(ca92minuten) Så gör Spanien 2-1. Jag trodde inte det var sant. Det kändes ju som att en pinne,(poäng) var säkrad. Nu måste vi vinna mot Ryssland. Kan bli en match full med nerver och överaskningar men mkt handlar om hur Ryssland-Grekland spelar ikväll. Men Åh, jag är fortfarande på helspänn, både ledsen och glad.

Glad därför att Sverige faktiskt gör en kanonmatch idag. Åtminstone i defensiven. Vi tonar bort Torres nästan helt(undantag att han lyckas göra mål) men han är ju inte ens med i matchen, totalt vilse. Det faktum att vi lyckas trycka ner en av världen hetaste fotbollsstjärnor imponerar stort på de flesta. Sverige är ett riktigt vikinglag och jag är inte det minsta orolig för att vi inte skulle ta oss vidare till kvarten. För en gångs skull känns det som om vi kan ta oss till semifinal med det spel som vi bygger upp. Jag tror på Sverige men vi måste hitta en riktigt bra ersättare till Ibra. Vi har ingen och det märks! Tur är det att vi har ISaksson. Vilken man och målen är absolut inte hans! Isak my man är given i startelvan och Rami (som några spelare nere på Ip skre att de ville ha in ist) är inte alls i klass Isak. That's for sure.

Usch ja. fotboll är ett grymt spel men jag är glad att jag fastnat för den sporten och jag är glad att jag är Svensk. Nästa match, Nästa.

D-dagen

Ikväll mina damer och herrar ska vi se en riktigt spännande match. Och med vi menar jag hela Svenska folket, för vi är väl svenska fans allihopa? Sverige vs spanien och den ska ses uppe på Tjörnarps IP med fotbollsföreningen och lite annat byafolk! Starelvan dag är inget ovanligt mer än att stoor tar över efter Alexandersson och faktiskr så kommer Elmander ta platsen från skadade Chippen Wilhelmsson istället för S. Larsson. Hm, jag ska jag vara ärlig s tycker jag ändå det ser ut att vara en bra starelva men snart vill jag se S.Larsson på kanten och framför allt Kim Källström i startelvan. Lite skeptiskt är jag till att Zlatan ska spela eftersom han har känningar i knät och inte är 100. Men det är klart Lagerbäck satsar på att vinna matchen och gruppen och då är det självklart att starta med Ibra på topp.

Jaja, som vanligt säger jag Heja Sverige!

Annars så har jag varit på handledarutbildningi Hässleholm idag så snart kan ni vänta er mig ute i trafiken... Hur nu det ska gå.

Skolavslutning

Nu är klockan halv 7 och jag ska upp och fixa till mig för vi har skolavslutning. Jag vet, vi är typ sist i hela världen men idag får jag sommarlov. Hur najs som helst ju. Klockan kvart i 10 ska vi samlas i F14 och träffa klassen och våra coola mentorer Eric och Mia och sedan bär det av till H-någonting. Idrottsalen iaf. Där blir det föreställning och det ska bli skoj. Alltid lika kul och se elever göra bort sig men lärare med för den delen. Vissa är dock riktigt bra!

Efter en timmes uppvisning ska jag, ellibell, Therese och Angelica gå på café en sista gång innan vi kanske inte ser varandra på hela sommaren, 10 veckor. Jag och Ellinor jobbar, Therese ska till Jersey och Angelica bor i Staffanstorp och ska antagligen också göra ngt kul. Men vi får dra till havet tsm på lovet ändå.  Hur som helst ska vi käka på Mondo i Lund tror jag och efter det ska jag på studentfest hos Elin M. Har dock inte köpt present än så jag är lite anxious. Vad ska jag köpa? Förslag ngn?

Annars kan jag ´ju berätta om matchen igår. VI VANN om kanske rätt så knappt. Först spelar vi riktigt uselt mer individuellt än som ett lag och Askeröd/Vollsjö gör första målet. I andra halvlek kviterar vi genom en  riktig viking nämligen Jojo Nilsson.  Vi är det lag som har mest boll och kämpar in i det sista så med max 2 minuter kvar får vi frispark strax utanför straffområdet och Lisa sätter det snyggaste frisparksmålet som någonsin gjort. Så fucking snyggt! Den tösen kan, det lovar jag.

Själv spelade jag inte 90 minuter, men det kanske ni redan gissat. Men jag fick spela högerback i första halvlek och en bit in i andra och gjorde det bra. JAg gjorde det jag skulle och tog ner bollar och spelade fram dem. JAg hade även ett skott på mål. Stolt! haha

Men sedan sträckte jag ut min lårmuskel igen. Fick fruktansvärt ont och var tvungen att gå av. Känns dock idag som om det som hände igår har sträckt ut muskeln så nu är allt bra. JAg är frisk men nu har fotbollen uppehåll så vad gör det? Eller just det beachfotboll nästa! Nej detta blev långt men nu ska jag dra tjohej!

Jag? Spela 90 minuter?

Ledig från skolan idag men jag fick bara sova till 11 för då ringde tränare Stefan och snackade lite. Han sa att jag ska spela 90 min idag på vår match mot Askeröd-Vollsjö. Det är HELA MATCHEN! Jag menar hallå, hur ska det gå? För det första så fick jag en sträckning för knappt två veckor sedan som ännu inte gett med sig, och för det andra har jag inte spelat ute på 3-4 matcher. Min kondition är botten ju. En målvakt står ju för det mesta kvar i målet, dah! Haha  nej men jag är jätteglad för jag ska få spela ute men han sa att han har en liten överaskning pvar någonstanns jag ska spela. Det första som poppar upp i skallen är BACK! Men han sa att jag får se klockan 1700 vad det blir. Usch ja, jag är delad. Både glad och tveksam men jag håller på med stretchning och sånt här hemma. Och bara så ni vet så var jag ute och sprang imorse och jag lovar jag var trött!

Nej nog med fotboll fastän jag älskar det tänker jag iaf nu berätta om att jag bakar kladdkaka med syrran eftersom de hade sommaravslutning idag och vi ska ha sommarens första riktigta fika. Det har blivit lite tradition. Mamma köper med sig kakor efter jobbet och vi gör något här hemma. Syrran har städat lite och vi andra bakar som sagt var. Skoj, skoj.

Nej måste berätta resultaten av gårdagens Em- matcher. Portugal mötte Tjeckien och vann med 3-1. Olyckligt för Tjeckien eftersom det spelade riktigt bra mot storfavoriten Portugal. Skillnaden var väl just att Portugiserna gjorde mål på sina chanser. Cristiano Ronaldo gjorde ett mål och passade rutinerat och osjälviskt fram till 3e målet. Ja, han är duktig och snygg"!

Schweiz mot Turkiet var ändå en riktigt kul match. Sist de möttes tror jag var i VM-kvalet 2005 och då utbröt storbråk mellan lagen och nu var det alltså dags att mötas igen. Schweiz var oväntat duktiga fram till andra halvlek och spelade smart på den vattenfyllda stadion. Jag lovar DET ÖSREGNADE och matchen såg ut att vara vattenpolo ist för fotboll. Men Turkarna avgjorde i andra tilläggsminuten med sitt 2-1 mål.


Zlatan is back och Sverige imponerar

Då var EM-premiären avklarad med en vacker SVENSK SEGER! Vi spelade bra, eller iaf hade vi ett säkert spel i 80 minuter och är förtjänta av en seger mot ett tafatt och totalt nedgrävt Grekland. Kan man spela mer försiktigt och tråkigt än vad våra grekiska vänner gjorde idag?

Det som är skönaste är väl dock att Zlatan bröt sin tvåårig asvit av måltorka  i landslaget. Passen, väggspelet med Henke, avslutet. . hur vackert som helst och jag lovar att här hemma var det inte ett öga som var tort eller röst som inte skrek gällt. Jag älskar fotboll. Inte minst efter att Petter Hansson visat sig vara en riktigt viking som "köttar" in bollen i mål bakom en snopen och förtvivlad Nikopolidis. Alla skrek som galningar och sedan började diskussinen om hur fult målet egentligen är. Fult(?) alla mål är vackra mål!

Daniel Andersson gjorde en stabil insats tsm med Svensson men med en Källström hade det blivit mer offensivt och mer action. Nästa match, nästa.

Nej vad ska jag säga lättnaden och glädjen är stor. VI slår europamästarna! Alla de svenska spelarna var grymma. Det finns inte någon jag kan klaga på, inte ens Ljungberg. Det måste handla om min lyckopeng.. haha. tråkigt med Chippen bara. En nyckelspelare som förmodligen försvinner den här turneringen. Hjälp, men Sebastian Larsson nu är du i fokusoch detta kanske är ödet. Trots att jag är lite ledsen så ser jag även positivt på detta. Nu ska Sebbe få visa vad han går för!

WIIIEW

Lagerbäck, vad är det här?

Daniel Andersson som defensiv mittfältare tsm med en offensiv Anders Svensson? och Ingen Sebastian Larsson på högermittfältet?  Ja, det är inte en mardröm det är bland annat så som Lagerbäcks startelva ser ut. I övrigt ser den ut som följer Isaksson, Alexandersson, Mellberg, Hansson, Nilsson, Willhelmsson, Andersson, Svensson, Ljungberg, Larsson och iBrahimovic.

Nej, vad är detta för fegande? Andra halvlek bytas väl Källström, Sebastian L och Stoor in, HOPPAS JAG. Sedan kommer väl Elmander också in men jaja. Detta är iaf inte klokt. Främst då Daniel Andersson? Visst han är väl ok men ärligt talat hade jag hellre haft Linderoth där. Åh. Tur att jag hittade en turkrona på gatan i morse. Fast det är klart, efter att jag hittade den blev mitt tåg försenat typ 15- 20 min, men å andra sidan fick jag MVG i engelska.

EM 08 Sverige vs. Grekland

Då mina damer och herrar är det dags för Sveriges EM-premiär. Klockan 20.45 ikväll ska matchen börja mot regerande världsmästarna Grekland och nerverna är på helspänn. Själv är jag mest spänd över hur Sveriges startelva kommer se ut. Kommer Sebastian Larsson ersätta Chippen Willhelmsson eller Ljungberg? Är det sant att Henke och Zlatan börjar från start och Vem tar hand om Sveriges defensiva mittfältsplats?

Det jag är mest skeptisk över är väl dock att det verkar som att förbundskaptenerna väljer att spela Ljungberg trots sin revbensskada. Och så säger han till pressen igår att han kommer spela med skydd och smärtstillande, okej nu blir jag lite skakig, men sedan fortsätter han, "Det ska inte vara någon fara , det är för att vara säker".  Visst, Ljungberg är alltid lika bra i landslagsmästerskap men han blir bara äldre och det ska väl någon gång vara dags att låta det yngre spelarna få komma in i laget. Men jag är delad i mina åsikter. En del av mig säger "UT MED LJUNGBERG, han går inte för 100%" men en annan del säger " Låt han spela, vi vet att han kan i mästerskap. Och kom igen Ljungberg är Ljungberg. Och lagkapten!".

Oavsett hur det blir med den frågan kommer de få rätt mycket negativ kritik. Isaksson tycker jag och de flesta sportjournalister, är gjuten i målet. Shaaban imponerar inte!:O

Den defensiva mittfältsplatsen... Linderoth som har en halvbra match mot Serbien( där han gör enda målet) och en halvbra match mot Ukraina. Ska vi ha en halvbra Linderoth i startelvan i en Em-premiär också? NEJ KÄLLSTRÖM OCH ANDERS SVENSSON visar gång på gång att de är hur förtjänta som helst av att få spela. Men Linderoth ska inte in direkt. Han är en världsstjärna när han är frisk, stabil och har ett underbart fotbollsöga men kom igen, killen är skadad!

Alla de äldre i laget känns ju skadade. Till och med Zlatan har en liten känning men där tar det stopp för mig. Zlatan ska spela och han är inte överskattad. HAN ÄR INTE DET. Han är guldkornet som spicear till vårt lag något makalöst, även när han är halvbra är han Riktigt bra enligt svenska mått. Zlatan och Henke på topp och vi går långt. Henke är en av de äldsta men jag tycker det är bra att han valde att tacka ja till landslaget en sista gång för han har mycket kvar att ge. Ett EM-guld lockar kanske.

De yngre spelarna ska vaskas fram till VM 2010, och då är det deras år och Alexandersson och Allbäck är ¨några av de som får säga bye-bye efter detta mästerskap, Hoppas jag.

Nej nu kallar skolan. Till sist jag gissar på en knapp 1-0 seger till Sverige som avgör knappt 25 minuter in i den andra halvleken. Zlatan eller Henke gör målet och Grekland jobbar sedan till sig riktigt bra chanser för en kvittering men den kommer inte lyckas gå in, för idag mina vänner storspelar Isaksson(hoppas).

HEJA SVERIGE FRISKT HUMÖR


Fattig eller rik

Dagens promenad var behövlig, varm och mycket trevlig. Jag gick ner till sjön(udden) med syrran min och vi hade det mys. Sedan blev det flintastek på grillen men jag har tyvärr blivit lite skeptisk gentemot kött nu på sista tiden. Ja, eller sedan i fredags-lördags. Jag jobbar som sagt var på Spisepinden på Tivoli och ska jag vara ärlig blev jag lite chockad när jag såg hur de lagar mat. Snabbt går det men kvalitén är kanske inte den bästa (Ellinor förstår vad jag menar). Ett plus är väl att det luktar gott.

Hur som helst så fick vi även stå i kassan och det var det läskigaste jag någonsin gjort. Först fattar jag knappt någon danska och sedan alla knappar på kassaapparaten. Det är totalt weirdo. Nej jag vill helst stå i köket, laga mat och packa kinaboxar samt torka bord och sånt för det är banne mig bättre än det första alternativet. Men det gäller att tänka positivt, ungefär "PENGAR PENGAR PENGAR" för det kan jag lova er att vi tjänar. Denna sommaren blir inte till att ligga och glassa på stranden, nej, jag har tagit klivet in till vuxenvärlden och ska jobba och bli rik... nja kanske inte rik men inte bli fattig iaf!


Sen, Mycket sen

Ojsan! Riktigt länge sedan jag skrev här nu men det har strulat jättemkt på blogg.se och jag har inte kunnat lägga ut mina inlägg. Sedan har jag haft mycket att göra i skolan och så. Sista veckorna innan sommarlovet är ju de värsta på hela året enligt mig. I veckan fick jag iaf reda på att jag får MVG i Historia och Naturkunskap också. Jag är glad. Nuväntar jag bara och längtar efter att få veta vad jag ska få för betyg i Engelska. Jag har haft MVG på varenda prov vi haft men fick bara VG på nationella så jag är osäker. Jag kan inte läsa av Mia heller så det är tur att vi ska snacka på tisdag.

Nu borde jag egentligen öva på min monolog så jag har chans till mVG i drama men jag pallar inte. Jag skulle träna på den i helgen men jag har jobbat. Japp, ni hörde rätt jag har jobbat. PÅ TIVOLI. Började i fredags på Spisepinden och jobbade även igår. Nu har vi väl en vecka ledigt och sedan drar högsäsongen igång. Men hörrni, jag ska ut på en promenad nu så jag berättar mer sedan. Och än en gång förlåt för att jag inte uppdaterat!


plugg och annat

Dagen igår var hektiskt. Bara massor av plugg till naturkunskapen och till engelskan. Usch sista veckorna i skolan är de jobbigaste. Vi slutar nog ändå tidigt idag efter som vi har prov om ekologi sista lektionen och vi börjar typ en timme tidigare än normalt (tror jag) så det är najs. Fett najs.

Igår hade vi iaf dramaföreställning som gick bra fram till att vi(johnrobin) glömde bort sig lite men Bosse sa att det inte gjorde så mkt. Det var liksom bara en liten detalj. Därför , johnrobin, är du inte utsedd till syndabock.. bara lite.

Matchen igår gick för övrigt käpprätt åt skogen. Oturligt nog fick jag förfrågan om jag ville stå i mål men dock bara en halvlek, så jag tackade ja. Efter ca 15 minuters spel sträckte jag min ljumske, (eller lårmuskel vene riktigt än) och jag var tvungen att bytas ut och sedan fick jag inte göra min comeback som utespelare och kommer inte få göra det fören om typen vecka. JOBBIGT! vi förlorae med 4-1(?) trots att vi var det bättre laget bara det att de gjorde mål på sina chanser och inte vi- argh.

Sedan måste jag bara säga att jag så gott som fixat sommarjobb på tivoli i danmark. Lampan var schyst och tipsade mig så jag skickade iväg ett litet mejl till Tivoli i söndags och fick svar igår att jag skulle på provanställning i veckoslutet. På fredag ska jag dit men arbetstiderna är 18-01 och det går inga tåg så sent på natten så jobbet är hotat. Sent igårkväll sände jag på nytt iväg ett mejl och frågade om vi kunde få sluta tidigare eller om det fanns andra jobbtider. Har inte fått svar än och jag vill verkligen ha jobbet så ja, jag är nervös. Hoppas, hoppas att det går. Skulle det inte fungera så har jag iaf jobb på Granliden och det är minsan också najs.


Hatar shopping

Var i Lund idag och skulle shoppa kläder till studenfesterena som kommer nu men icke sa nicke, det finns inte ett skit att köpa. Jag hade ställt in mig på att köpa massor med grejer för jag har liksom två studiebidrag som bara ligger och samlar damm. Men efter 4h vistelse på Nova gav vi upp. AH! Vad gör jag nu? 2000 ke till ingen nytta. In Sparkonto igen:(

Nu däremot är det fotboll på TV, Sverige Ukraina. Första halvleken är klar och det såg riktigt bra ut. Älska Zlatan och Henke i anfallet. Vilket spel! Och källström spelar och har haft ett par riktigt bra skott strax ovanför mål. BRA SVERIGE!

Och nu är det dags att packa väskan. Tjörnarp Röstånga ikväll och jag ska inte stå i mål!?

RSS 2.0