Jobb på TV

Är hemma för en snabb refresh men snart bär det av till stan. Remo har ju bjudit ut oss på ett ställe och vi ska lyssna på ännu mer liveband.

Vi hade också avskedsfest på Toya och det var en härlig stund. Vi fick emailadresser och Chefen för företaget erbjöd oss jobb. Det är faktiskt sant! Men vi har ju denna förgjordade skolan som tar all vår tid men det känns ju skönt att veta att man har någonstanns att återvända till om jobbsökandet i Sverige går åt pipan.
Vi hade även kram och pusskalas och våra tårtor var mycket uppskattade. Dagen har än så länge varit ganska hyffsad, vi får se hur det blir ikväll. Vi är förväntansfulla

och Jag åker hem med Iga i lagom tid ;)  

Vi hörs förmodligen imon innan jag sätter mig på planet. God natt!

Tidig morgon

Jag sitter hos Malin/ Sushi just nu och tar det lagom lugnt. Jag kom hit vid 8-tiden men vår praktik börjar inte fören 2 så vi har gooootttttt om tid. Vi har redan påbörjat packningen och Sushi ringde nyss och sa att han köpt biljetter till polski express buss imon 12.10.  Åh jag börjar bli så spänd( på ett positivt sätt) på att komma hem. Det känns precis som när jag skulle iväg till Polen. Mamma, du vet hur jag mådde då. Uppspelt, nervös, orolig, glad, chockad, ja allt.
Det har varit trevligt men en paus från vardagen men livet rullar nog igång ganska snabbt väl hemma och jag har saknat mina smågnabb med syskonen och deep talk med päronen.

Malin och jag ska hitta fixa oss lite innnan vi ska hämta tårtorna på Piotrkowska street och sedan blir det TV-reportage. Kalas kalas. Funderar dock pa att skita i att luncha med Danan för vi har absolut ingen tid. Kanske blir det bara en kaffe som mat idag.. Let´s hope not!


Jag ser slutet.

Min bror ar bra skum han! xD

Hur som helst har den 26 november 2008 varit en ganska bra dag. Idag fick vi bland annat prova pa att vara nyhetsupplasare och att vara i en TV-studio bland kameror och mikrofoner och bara leka slar allt. Det ar obeskrivligt roligt! ( och foresten ser jag valdigt bra ut i TV-rutan xD  ) Jag har aven inhandlat present till morsan och farsan sa jag borjar bli ganska nojd men det sista tva dagarna i Polen galler det att jag haller hart i mina slantar. Jag och Malin har nastan panik sa mycket pengar som har gatt at till ingenting egentligen. Faktum ar dock att vi har sparat in en hacka genom att handla Lunch pa en mataffar som ar bra kand i Sverige (men jag tanker inte beratta vilken..) Det brandes ett annu storre hal i planboken efter att Erik sagt at oss att bjuda vara kara arbetskollegor pa tarta innan vi aker hem och sanna mina ord men det ar inte billigt i Polen. Nagot billigare an i Sverige men absolut inte overdrivna skillnader. Men tartkalaset far allt bra Erik/ skolan betala,.. hoppas jag.

Idag akte jag dessutom sjalv med taget hem till Dobron och det var lagom laskigt. Som tur ar gick jag fram till forsta basta manniska och borjade babbla pa som den utatriktade svensk jag ar och aven fast den har polska manniskan bara stirrade tomt pa mig lyste hans blick upp nar jag sa Dobron och sedan hjalpte han mig hela vagen fram. Kalasbra! Nu kan jag aka tag, sparvagn och buss sjalv i Polen. Skillz! Men om sanningen ska fram sa har vi akt nastintill gratis varje dag eftersom man inte har nagon riktig konduktor har. Fragan ar bara om vi  klara av att ha detta pa vart samvete?

Jag har aven en del andra roliga minnen att ta med mig hem. Igar glomde jag beratta att jag och MAlin var med pa TV. Remo, var handledare, gjorde ett reportage om en film och anvande oss i nyhetsinslaget.. Sa nu ar man polsk TV-kandis ocksa xD  Imorgon ar sista dagen pa Toya och  jag och Malin ska ut och gora var forsta riktiga TV-debut. Vi ska fa gora vart egna reportage. AH, vad jag ar nervos! Men forst blir det chill hemma hos Sushi( rafisk/ samuel) med Malin och efter det lunch pa Piotrkowska street med Dana. Allt som allt blir det valdigt sent imorgon eftersom vi har blivit utbjudna av grabbarna pa jobbet sa vi far hoppas att vi pallar med att ga upp tidigt pa lordag. 8 senast!


Nu maste jag sova for jag ska upp redan klockan 6 imon. Bla! Sov gott alla ni I sverige!

ps. Josefine, du har inte svarat pa mitt sms! Gor det...

Polski express

Tiden bara flyger forbi. Nu ar det knappt tre dagar kvar och det kanns som att vi har  mycket mer att se. Dagarna spenderas som sagt pa TVstationen och vi har skaffat manga nya vanner. Sa bra vanner att de har bjudit ner oss for praktik nasta ar. Jag kanner att vara kontaker inom mediabranschen borjar arta sig.

Igar kanda jag och Malin att vi var i stort behov av lite spa och massage sa vi foljde med Dana. Det later sa harligt och mysigt med spa men det var bland det varsta jag gjort i hela mitt liv. Alla var nakna och det var en sjukt skum kines som foljde efter oss och ville prata hela tiden. Jag kande mig inte alls bekvam dar men jag angrar inte heller att jag gjorde det. Massagen var underbar och jag kanner mig sa uppfriskad. Det var valbehovligt. Allt endast for 90 zloty = 270 kr.

Idag har vi hangt med Remo hela dagen. Remo ar en helcool reporter pa Toya och vi foljde med pa en presskonferens och en intervju. Skumt rolig dag som alltsa blandades med lite filmsnack (spring 1941) och ett smakprov ur en musikal dar huvudpersonen var sa serios att vi holl pa att skratta ihjal oss. (JAg har allt pa film sa ni kommer fa se det nagon gang)

For tillfallet ar jag hemma hos Iga och hade tankt sova har inatt eftersom jag varit hos Sushi tva natter nu. Det kanns lite fel men det ar sa mycket lattare nar man bor i stan. Jag och Malin kan sova langre och ga ut a kaka frukost samt ta oss till praktiken inom 15 min. Kanon enligt min mening. Imorgon ska vi bestalla tartor till Toyas medarbetare och forsoka hinna med att vaxla pengar. Pa fredag ar vi ledig fram till klockan 6 och klockan 8 ska vi ut med Remo och hans polare for lite avskedsfest. Det ar sa sorgligt samtidigt som jag haller pa att do av saknad till familjen och polarna dar hemma. Omkring 12 aker vi till Warsawa pa lordag och flyget till Kopenhamn gar 18.10.

Syrran har tydligen kopt en symaskin och jag bara maste se den. Kanske jag far lana den och sa kan vi borja sy vara egna kladkollektioner! HAnger du pa Josse? Det ar ocksa jatteroligt att hora att mormor och morfar laser vad som hander mig har nere. Ni anar inte hur mycket jag uppskattar det. Vi far horas hemma i Sverige sen sa vi kan prata mer om allt och inget.


Uppdatering, antligen!

Nu har jag tid att skriva. fredag, lordag och sondag har varit fullbokade. Inte en lugn stund!

Jag har hort att det ar sno i skane och jag kan lova er att vi har det har med. Det ar kallt och vitt over allt och jag maste faktiskt medge att det ar lite deprimerande. Vi far i alla fall hoppas att det ligger kvar till julafton eller hur?! Iga berattade ocksa att forra vintern hade de omkring -30 grader har sa jag ar lite radd. Mamma, vad gor jag om det blir lika kallt nar jag ar har? Mina skor ar typ lika med sommar och saken blir inte battre av att klacken har gatt sonder. Men oroa dig inte, imon ska formodligen Igas mamma ta med dem till skomakaren.

Nu lite uppdatering om vad som har hant de sista dagarna. I fredags var jag och Malin och kopte lunch pa Lidl. Kalasbilligt! Vi fick mat for 15 pers for endast 30 svenska kronor. (Vi far fixa matresor till Polen en gang i halvaret sa kanske vi kan tjana in lite pengar och samtidigt fa lite ombyte i vardagen. Eller vad sager du, pappa? :) )

Ah, just det, jag har ju inte berattat att Jag och Malin snackat med var chef om att bada tva spenderar tid pa samma stalle eftersom "Toya sound" ar sa fruktansvart langtrakigt! Malin fick sitta 6 timmar i strack och se pa nar det fixade ljudet till en ny film. Men samtidgt fick hon traffa en av varldens mest uppskattade filmregissorer, Andrezj Maleshka. (stavning?)
Nu har vi gjort sa att vi forsoker dela upp dagarna sa vi ar lite  pa sound och lite pa TV och det funkar jattebra. I torsdags foljde jag med en reporter pa tva presskonferenser och jag traffade Lodz borgmastare. Det var sjukt coolt och larorikt men grejen var att jag somnade nar han holl tal och nar jag vaknade sa kollade typ alla journalister och kameraman pa mig och skrattade. Pinsamt! Jag foljde ocksa med pa en prisutdelning for designers och efterat fick vi se hur man snabbt gor fardigt reportagen som ska sandas pa nyheterna nagra timmar senare.

Vi kakar frukost ute pa olika kaf'eer nastan varje dag eftersom vi inte borjar foren 10 och jag maste aka in med Iga vid 7. Det ar riktigt mysigt men det borjar synas i planboken. Vilken tura att jag hunnit kopa julklappar till alla tre underbara syskon! :) Eller vad sager ni?

I fredags traffade vi tva killar i 30 ars aldern i TV-studion och vi var sa trevligt och sota mot dem eftersom vi trodde det var nuhetsupplasare men det visade sig att det var valdigt maktiga man inom politiken och det var sa sjukt for de flirtade som soren med osss. Det till och med gav oss sina nummer och en av dem sa ungefar sa har -" Mitt kontor ar pa tolfte vaningen och jag har den basta utsikten over hela Piotrkowska gatan.  Vill ni se". Sjukt skumma!

Efter massa arbete gick vi pa konsert med Dana, (jobbar pa Toya) och bandet hette ett tva tre. De ar typ ett av det kandaste banden i Polen och har spelat i nastan 18 ar. Och bara sa ni vet fick vi ta bilder med em! Ahah, respekt!

Vi var uppe och ute till klockan 4 pa natten eftersom vi satt pa en pub? restaurang med Dana och tiden bara flog ivag. Det var hur mzsigt som helst. Men ack sa trotta vi var.
 
Lordagen spenderades pa Manufaktura och  julklappshandel. Tre klappar ar fardiga men jag har inte kopt nagot till mig sjalv. Panik, jag har ju bara 5dagar kvar i Lody eftersom jag aker till Warsawa pa lordag och ar hemma vid 7-8. Jag kanske hinner med Youth Zone sa fille, marri, elin, josse, hanna, nelly, You'd better be there!

Lordagkvallen var bade jag och Malin hos Iga och pratade med hennes overcoola foraldrar och vi tittade pa film till klockan var alldeles for mycket.

Idag kom en av Igas klasskompisar hit och vi gjorde Buritos. Varldens markligaste mexikanska mat.  Det sag ut som vi anvande kattmat, ris och ratt kott men det var helt ok. Inget jag kommer introdusera nar vi har tjejkvallar hemma men anda. Klockan fem akte vi in till Stan och satt pa Coffee heaven och drack vanilla ginger bread latte. Det basta kaffet jag druckit. Kanske jag blir beroende av Kaffe har. Fast a andra sidan tror jag inte det. Jag drack Cappuccino(?)  pa manufaktura och det var det varsta jag nagonsin smakat. Fruktansvart!

Klockan 20.00 idag strack vi in pa HM och plockade pa oss jattemanga fula klader som vi verkligenaldrig skulle kopa, och provade och fotade. Det var bland det roligaste vi gjort. Vi skrattade nastan hela tiden, eller till att expediten kom och sa att det hade stangt for typ 10 minuter sedan.

Nej jag maste fota Iga nu eftersom vi ska fixa  en modeb;ogg till henne. Det kommer bli overcoolt.! Puss och hej.

Och Mamma jag kom pa att jag maste ju svara pa din fraga. Jag aker tag varje morogn med Iga och vi aker alltid hem tillsammans eller sa sover jag over hos Sushi. Men Igas foraldrar brukar hamta oss i Lodz.


Praktik i polen

Idag kom vi hem tidigt fran Lodz sa vi akte till Igas morfar och kakade. Han gjorde en riktigt god tomatsoppa med pasta. Han ville hela tiden veta om jag gillade maten for han tycker tydligen om att fa berom. Jaja, vi hade riktigt roligt dar. Medan vi at kollade vi ocksa pa Ugly Betty men grejen ar att man inte har Den amerikanska Ugly Betty utan man har k;pt licensen och har gjort sin egen produktion. Det ser verkligen B ut. Det ar namligen sa har i Polen att man knappt har nagra undertexter alls. Antingen dubbar man allt eller sa har man en " storyteller" som laser alla repliker. (Den sistnamnda ar vanligast) Riktigt weird!

Min forsta praktikdag ar avslutad. Det var verkligen intressant..... ganska trakigt faktiskt. Jag kom till Toya-tv vid nio efter att jag och Iga kakat frukost pa ett coolt cafe. Sedan satte jag mig ner vid dator i cirka 40 minuter och sedan joinade jag en kille som precis borjat pa Toya ocksa. Vi forsokte komma pa hur de olika redigeringsprogrammen fungerade men det hela slutade med att vi satt och pratade om allt med himmel och jord. Det var verkligen kalastrevligt. Vid 12.00 stack vi ivag och filmade en intervju. Ganska trakigt men nu har jag sett hur man gor det med. Efter det akte vi tillbaka till stationen. 1 timme dator och sen kom VD:n och pratade med mig. Hon ar den sotaste, snallaste, lilla manniska jag sett. Hon vill verkligen alla val. Hur som helst fick jag ga ganska tidigt och imorgon ska jag formodligense hur man spelar in en riktigt nyhetssandning med nyhetsupplasare och allt. Spannande. 

Som ni formodligen marker skriver jag inte pa min "svenska" dator for jag kan inte koppla in internet har. Darfor kan jag inte heller  ladda upp bilder, vilket ar trakigt for jag vill verkligen att ni ska fa se hur jag har det. Kanske imorgon men jag lovar inget. Och pa tal om imorgon ska jag mota upp Malin i stan ochsen ska vi kanske kaka frukost tsm, filma och fota, och sen dra vidare till praktikplatserna. Pa kvallen ar det formodligen jazzkonsert igen sa det blir spannande. Hoppas allt ar bra i Sv erige, jag horde ju att det snoat! Hur great ar inte det?

Nej nu kanner jag mig som ett datorfreak. Bye-bye!

Polen dag 3

Forlat for att jag skriver sa sent men vi har precis varit pa en jazzkonsert pa TV-stationen. Jag kan tyvarr inte lagga upp bilder idag eftersom jag anvander Igas dator men jag kommer formodligen gora det imon. Hall till godo
;)

Imorgon borjar min forsta "arbetsdag" pa tv-stationen Toya i Lodz. De som arbetar dar ar helt underbara och gor allt for att vi ska kanna oss valkomna. Det finns dock en negativ sida, jag och Malin kommer inte befinna oss pa  samma praktikplats utan hon ar pa ett ljudstalle den forsta veckan och sa bytar vi nasta. Jag ar saaaa nervos men pa ett bra satt. Jag borjar klockan 9 och Malin kl 10 sa vi ska kaka frukost i stan med Iga innan vi drar i vag till allvaret. Jag sa till min polska handledare att jag verkligen gillar fotboll och han ska fixa in mig hos sportkillarna som sander handbollsmatcher, fotbollsmatcher och liknande. Det kan verkligen inte bli battre.. eller jo. Jag och Malin ska ha var egen fotosession ocksa med en proffisionell(?) fotograf. Typ ta modellbilder och vi ska aven pa tva konserter till. En pa torsdag och en pa fredag. Jag trivs verkligen har!

Igas hus ar suverant. De ar bara fyra i familjen sa huset ar inte jattestort men overcollt. Ni ska se toaletten.. eller jag ska fota den nagon dag sa att ni faktiskt kan fa se den. Hennes foraldrar kan tyvarr inte jattemkt engelska sa vi pratar inte sa ofta men hon har en lillasyster som ar 10 och hon paminner mig jattemkt om Emma. Hon ar hur gullig som helst, spelar basket, sjunger i kor och alskar att prata engelska med mig. Men de bjuder mig pa alldeles for mkt godis sa jag kommer formodligen se ut som en stor rund boll nar jag kommer hem nasta vecka. Usch! ;)

Nej klockan ar snart 24.00 och jag ska upp tidigt sa jag maste verkligen ga och lagga mig. Jag uppdaterar imorgon, formodligen med bilder sa ni kan se att jag har det bra. Onska mig lycka till pa praktiken!

Polen dag 2

Då har vårt första heldag i Lodz snart avslutats. För tillfället är vi hos Sushi och äter middag, typisk Polskt. visste ni att de alltid har två rätter, en förrätt och en varmrätt? Idag fick vi svampsoppa först och om en stund ska vi käka någon köttbit med smält ost? Det låter spännande men vi är ganska så osäkra på om detta är gott xD

Mamma, nu ska du veta att vi var på den här festen igårkväll men det var inte alls så som svenska fester ser ut. Visst drack de och RÖKTE men det var helt ok. Vi gick dock hem ganska tidigt eftersom vi var fruktansvärt trötta. Vi åkte spårvagn hem och det var bra det eftersom just när vi lämnade klubben så kom världens skyfall.
Jag sov med Malin hemma hos Sushi första natten eftersom Iga är en partyprinsessa och ville stanna lite längre... men det gynnande bara mig ;)

Idag var vi uppe halv 7 och vid 8 besökte vi våra polska vänners skola. Deras engelskalärare Josh är hur cool som helst och han är en grym lärare. Vi fick berätta lite om Lund och Sverige och vi sa både positiva och negativa saker men polackerna tycker att vi är bortskämda.. Vi råkade häva ur oss att vi "BARA" får 1050kr varje månad i studiebidrag och de tappade hakan. De får nämligen ingenting, betalar för sina skolböcker och resan till sverige. Mat får det ta med sig själva till skolan och de lever på ungefär 250 polska kronor om året som skolan ger det riktigt duktiga eleverna. Och här kommer vi smarta svenskar och klagar. Vi kända oss ganska dumma.;)

Efter första lektionen stack vi till ett sjukt stort köpcentrum, Manufaktura, och åt på kentuckey fried chicken och besökte lite affärer. Sedan gick vi till ett kafé och myste i 4 timmar.... Ja, mamma vi har inte börjat praktiken än så vi har tid med detta =D

Alla röker här och det gör man inne på restauranger och liknande. Det är lite jobbigt men jag får i alla fall inga astmaanfall. Sen så är människorna jättesnälla och gästvänliga men vissa är ganska blyga. De flesta kan knappt någon engelska så de undviker oss och stirra jättekonstigt. Men vi tar det med en klackspark, eller hur Malin?

I morgon ska vi till skolan igen och påbörja ett slags projekt. Vi fick någon hemläxa av Josh som inte riktigt fattade vad den gick ut på och vi kunde inte få polackerna att förklara heller för de didn't get it either. Kring klockan 12 ska vi besöka en fotograf tillsammans med Erik och sen ska vi på ett möte med TV-bolaget. Vi är sååå uppspelta.

Nu lite bilder:

Men först Emma jag saknar dig sååå sjukt mkt och är jätteledsen att vi inte fick krama om varandra innan jag åkte. Men jag är hemma om två veckor igen! Saknar er alla!


Tågstationen i Warsawa


Suddig bild men andå. I warsawa




Erik och lilla jag




Lodz



Man FÅR måla på väggarna på skolan xD











Toaletterna är inte hur najs som helst där...



Nallebjörn,,, svensk design!



Evelina, Julia, Iga, Sushi



På ett café









typisk polsk farfar ;)



På spårvagnen

Hälsningar från Polen!

Mina vänner, nu sitter jag och Malin i Sushis lägenhet i Polen. Vi anlände till Lodz klockan 17.00 eftersom vi missade vår buss i Warsawa. Men hur somhelst lyckades vi ta oss fram.

Flygresan var toppen, bättre än Liseberg! Men grejen är att jag måste sova nu. Skola imon klockan 8 och jag har inte sovit någonting... Alltså kan jag inte skriva mer nu men imon ska jag försöka berätta lite mer ingående. Hoppas allt är bra i Sverige och saknar er alla ;)

updates from my bed

För bara någon dag sedan blev jag ett stort Facebook-fan trots alla fördomar jag haft och jag måste säga att inget har varit roligare och flytigt på så bra. För det första hur snabbt tar det inte att ladda upp en bild och hur många gamla polare har man inte hittat? Fille jag är övertygad att jag tidigare blivit ledd bakom ljuset, du har haft rätt hela tiden och du ska ha all credit, haha. Du är bra du!

För övrigt så snackar jag rätt så bra med Polskan Iga/Inu nu. Hon är en del intressant och säga och det här börjar kännas riktigt bra förutom det faktum att hon bjöd ut mig på att, som hon uttrycker det, "go clubbin". Hm, mina föräldrar fick spader! Men bortsett från det verkar hon övercool. Kan berättar mer sedan men det faktum att klockan är 22 över 6 gör att jag egentligen undrar vad jag gör här`? Nej snart är det dags för första praktikdagen på Malmö högskola. Jag och två andra ska göra en dokumentärfilm. Eihjwiho!


Ännu ett inlägg om POLEN!

Polen var det ja.
Nu är det så här att förmodligen kommer Malin bo hos killen och jag hos tjejen. Vi stannar i 2 veckor - åker v47- och det känns som det här kan bli bra. I torsdags såg det dock ut som att vi skulle blåsa av hela grejen men Malin och jag började leta upp hotell och vandrarhem i Lodz vilket gav resultat. Vår lärare sa att det var ok fast vi fick betala själva. Kan bli dyrt men jag menar snackar vi inte om Polen här? Är det inte rätt billligt där? Njae vi hittade en lite lägenhet 10 minuter från centrum och vi var på vippen att ta den. Men så klart får jag kalla fötter och känner att det inte låter bra och vi går på LUNCH. Efter det kommer Erik tillbaka och säger att om vi kan i två veckor istället för tre får vi ändå bidrag från kommunen(?) och det är en mer rimlig tid för polackerna att ta hand om oss. Ett villkor från mina päron var att Malin bor hos killen, vilket hon kunde. På måndag får jag reda på det slutgiltiga svaret på hur vi gör,.. hoppas jag iaf. Tror ni på det här nu? Det hade inte jag gjort vill jag lova. =)

Första praktikveckan ska jag hänga med angelica och Josefine från klassen. Vi ska göra en dokumentärfilm om Malmö högskola. (Vad ska jag säga, hrm) Ledig på måndag, dock. Ska bara hämta kamerautrustningen och sedan käka i Lund med Angelica hoppas jag. Bruden är skyldig mig en fika! xD

Nu ska jag på kalas hos Kusinen. Looking forward


Glädje blir till tårar

Idag fick jag besked. Besked om Polen.
Jag är garanterad en plats men Ellinor fick inte åka med och till en början var det bara en pojke och en flicka som fick åka. Chrille ville dock inte hänga på så platsen gick till Malin vilket jag tycker är ett utmärkt val när inte Ellinor fick men en av oss skulle bo hos en kille och den lotten föll på mig. För bara 2 timmar sedan skickade jag iväg mitt mail till polacken vars namn är Sushi, (jag vet, asgarv) och fick reda på en del upprörande saker. För det första var han förvånad över att vi skulle komma så snart, för det andra ville han bara ha mig där i 1 vecka max 10 dagar och för det tredje bor han själv i en lägenhet. Kan ni förstå vad detta ledde till? Mina föräldrar vägrar skicka ner mig dit om jag ska bo hos honom. Alltså kommer Malin förmodligen bli hemma och jag åka ner till Polen själv och bo hos en tjej. Bättre men fortfarande inte något jag vill. Vem vill åka till ett främmande land själv och vara där nästan 1 månad, upp med en hand!? Nej, imorgon har jag Erik i rörlig bild och då får vi diskutera hur vi ska göra. Jag har magont och kan inte sova för det flyger omkring en massa tankar i huvudet. Rädda mig!

Jag skriver dåligt för jag har ingen inspiration längre. Skulle lika gärna kunnat skriva i punktform. God natt

Kan det bli bättre?

Lovet är ett minne blott och jag har redan avslutat min andra skoldag. Uppsats om USA valet lämnades in idag och så klart kommer man på massor av bra grejer att skriva i efterhand. Jag kommer i alla fall få G, jag har ju skrivit någonting i alla fall. Äsch nu får jag sluta upp att prata om allt onödigt. Jag vet ju att ni håller på att spricka av nyfikenhet på hurvida jag kommer få spendera tre veckor i Polen på ett TV-bolag eller inte. Jo men jag pratade med Erik idag och nu han är till 90 % säker på att två töser får åka ner och då ger man sig iväg vid lunchtid på söndag. Kan knappt fatta det men det finns en stor chans att det blir jag som får åka. Jag är helt uppspelt och längtar så att jag nästan spricker. Dagen blev bara ännu bättre då jag, Therese, Viktor och Johannes fick vara med i Vipans filmteam som sänder Lugis handbollsmatcher live på internet. Vi anlände till Färs och frosta sparbanks nybyggda arena kring halv 6 och förberedde för matchen mellan Lund och Halmstads herrar. Allt från att tejpa fast sladdar i golvet till att trycka i oss fika ipausen. Vi hade ställt upp två kameror i hörnen bakom målen och en kamera uppe på läktarna där mixerbordet och de så kallade producenterna befann sig. Och där fanns kommentatorer och dörrvakter. Vi kom in i VIPrummet vilket känns ganska kagigt. Man kände sig verkligen som ett proffs där man stod vid en hightechkamera med värsta headsetet på huvudet. KANON! Tråkigt att vi fick betala tågresan hem bara. Spektaklet drog ut på tiden-

Well, well, nu ska jag se sista 6 minuterna av Champions leaguematchen mellan Liverpool o atletico madrid-


gammal bild men jag blir glad av den

RSS 2.0