Askalas

Mitt jobb är faktiskt ganska coolt. Första dagen och jag är nöjd, mer än nöjd. Jag städade annexet innifrån och ut med lite hjälp från Fille då och då. Toalettrengöring, mopp och skur det är najs det! Sedan blev det glass och solning ute på gräset och som sagt var, pengar rullar in som det ska.

Nu är vi hemma hos mig och nördar. Det ska bli film, What happens in vegas, och imon drar  vi till Lund för Shopping. Studentkläder ska fixas. På torsdag är det ju dags för Jacobs student och vi har redan fixat present. Eller iaf kommit på vad vi ska ge. Askalas och God natt



vi åkte lite inlines också


Mjukisbyxor+Linne

Då fick jag ingen sovmorgon idag heller. Nej för klockan 8 var jag uppe och nu har jag precis smaskat i mig en tallrik gröt men kanel och jordgubbar. Kanske inte den bästa kombinationen men det funkade. Nu däremot ska jag dra på mig mjukisbyxor och ett skönt linne för snart väntar jobb och slit och ska jag vara ärlig så tycker jag det ska bli hur kul som helst. Lite nervös är man väl alltid, jag menar vad är det egentligen jag ska göra. Moppa golvet, damma? Det är klart att jag ska göra deet men man vill ju ändå veta exakt så man inte glömmer ngt. Jag behöver nog inte oroa mig ändå eftersom Karin förmodligen kommer informera mig om allt när jag kommer dit, vilket borde vara om ca 45 min.

Hard work, work!


Jobba

Jippijej! Då har jag äntligen fått jobb. Filles mamma Karin ringde mig vid 19.00 och medelade mig att jag kan börja jobba imon. De har nämligen ett stort pensionat där jag ska städa, bädda sängar, jobba lite i trädgården kanske osv. Det är riktigt najs eftersom jag inte fick jobb via kommunen. Pengar rullar in som det ska, det går bra nu! Hela sommaren är räddad. Karin kommer ringa mig så fort hon behöver hjälp och då ska jag jobba häcken av mig. Åh kan inte beskriva hur glad jag e. Men nu måste jag sova eftersom jag ska vara där vid 9-10 tiden och städa konferenshuset. Gästerna kommer vid tre så lite tidspress är det allt. God natt

Sen uppdatering

Förlåt för den sena uppdateringen men idag var ännu en försovning och sedan hade jag fullt upp med att packa väskan och planera en fungerande outfit till vår "efterlängtade" historiskaresa, snarare skåneresa. Outfiten blev bara jeansshorts och tröja. Dock en svart sådan och det skull visa sig vara ett dåligt val eftersom solen gassade hela dagen.
Vår resa gick iaf från Vipan till St. Olofs kyrka vidare till Kåseberg, Ystad och Svaneholm slott. Inte jätteroligt men det var naja att se havet. Det är bara så fint och när jag blir stor ska jag ha en stuga där! Jag lovar.

Tyvärr blev resan utdragen så jag missade mitt tåg och min buss vilket resulterade i en timmes vistelse i höör innan jag äntligen kunde bege mig till Tjörnarp. Tiden utnyttjades genom att sova och sola vilket inte var så roligt som det kanske låter.

Nu ska jag dra till Höör igen för lite korvgrillning med några polare. Have a nice day!



Ellinor dansar på mot Ales stenar

Didrik, Viktor och ellinor steker

Två insekter som har sex- Ja, det är taget från ales stenar

Mina gummor små

Förlust

Matchen var riktigt skoj enda till den sistan kvarten då vi tappade lite i markeringen vid straffområdet och två mål slank in. För övrigt dominerade vi hela matchen och det hade inte varit mer än rättvist att vi skulle vunnit med de där två målen. Gah, jag kände hur tårarna kom när jag släppte in skotten men åh det är sånt som händer. Det känns också verkligen jättebra när alla i laget stöttar en. Ni är verkligen bäst och jag skulle aldrig vilja byta lag. För vi har verkligen blivit ett lag nu!
I alla fall, jag räddade några frilägen och jag kan bara säga att jag är supernöjd med min insats i 80 minuter.  Det kändes hur bra som helst men jag kan inte nog beskriva hur mkt jag längtar efter att få springa av mig på planen dibblandes med en boll. Längtar till på Söndag. Wiho, och då ska jag visa att Hannah  minsann kan spela duktigt ute också.

Nu är det tyvärr sängdags och imon bär det iväg på en historisk resa med min skola. Låter det roligt? Jag har ingen lust att gå dit men räkna ändå med att jag dyker upp. Det var tänkt att jag skulle baka för att ha med mig fika men pga matchen så har jag inte hunnit. Jag får ta med pengar och handla onyttigheter istället.  Goder natt

Det drar ihop sig

Då närmar sig Harlösamatchen med skrämmande steg och nervositeten ökar hela tiden. Varför måste jag må så här konstigt. Ibland är det ju faktiskt roligt att stå i mål men helt ärligt så är det oftast inte det. Jag gillar inte känslan av att ha ansvaret för ett stort elvamannamål och kom igen, man måste ha sjuuuukt bra nerver. Det är inte lätt att stå där och se sina medspelare jobba arselet av sig och själv står man där längst ner och bara tittar på och veta att man knappt kan göra ngt. Och det är bara såååååå tråkigt. Jag vill spela bollen, dribbla, skjuta. Det är ju det som är roligt. Men förmodligen kommer jag alltid få ha den här känslan kvar att kanske jag får stå den här matchen. Det var just det som var så himla jobbigt i Flicklaget för man visste aldrig när man var tvungen att hoppa in i mål. Och det var därför man längtade så till damlaget.

Åh förlåt för att jag skriver så mkt om mina problem med fotbollen men det känns bra när man har skrivit av sig. Men har ni synpunkter så tveka inte att säga det till mig eller ställa frågor. Jag är öppen för allt. Nu ska jag fixa pappas bokföring innan jag drar till IP. Heja Tjörnarp


Torsdag

Okej, det har varit en plågsam natt och det har varit en minst lika jobbig morgon. Jag tänker bara på den där dumma matchen mot Harlösa ikväll som jag måste stå i mål på. Öh, det känns som jag ska spy varje gång jag reser mig upp och det här stör mig så mycket eftersom jag klart och tydligt sa att jag aldrig mer ville stå efter N. Rörums-matchen. Eller ja, klart och tydligt kanske det inte va, men högt nog!

Morgonen har förövrigt bestått av dusch och frukost(vaniljyoghurt för den som undrar) och jag känner verkligen att jag har bråttom. Lyckades försova mig 10 min så jag har egentligen inte tid att sitta här. Ni får banne mig ha en lyckad morgon så hör jag av mig lite senare. Då jag varit och spytt på toaletten förstås.


Muffins med MVG-kvalité

Besöket hos tandläkaren gick vä ok? Hon sa typ bara: "du har slarvat lite med plastskena va?"
Ehm nej eller jag har haft ett litet uppehåll men jag tycker jag har varit duktig. Så lätt min förklaring. Haha snacka om bortgjord. JAg tror inte att hon riktigt höll med mig. Fick en tid om 6 månader igen och då ska jag banne mig ha använt plastmojengen varje natt!

Efter tandläkaren funderade jag på att dra hem men kom på att inte ens halva skoldagen hade gått så till Vipan begav jag mig. Fick reda på att jag fick MVG på mitt engelska grammatiktest och jag blev GLAD! Mia kanske inser att jag har potential till att bli riktigt duktig i henne ämne. Jag har haft MVG på varenda prov, läxförhör och redovisningar men tyvärr fick jag bara VG på nationella så hon är osäker på vad jag ska ha i slutbetyg. Snälla Mia, SNÄLLA!  Hur det än går så ska jag ge järnet i 2:an och läsa engelska böcker nu på sommarlovet och verkligen jobba stenhårt för att bli riktigt grym i English. Ämnet är ju verkligen hur kul som helst.

Efter att ha fått ett lyckorus i hela kroppen hade vi en seg historialektion och sedan Naturkunskap. Då myste vi i stort sätt bara och åt Therese gudomliga chokladmuffins med chokladglasyr och jordgubbsnören som dekoration. Hela dagen har i stort sätt varit bra. På vägen hem till Tjörnarp snackade jag med Josephine J. Och shit vad trevligt det var att snacka med dig, det har ju verkligen varit ett tag sen sist ;)

Nu ska jag försöka ge mig ut på en promenad och äta lite smått.


Angelica och Therese i Vipans utklädningsrum(?). Gud vad heter sådana rum egentligen, har glömmt?

Onsdag-morgon

Visst är det najs med sovmorgon? Vaknade klockan 7 så jag är ganska pepp idag och så har jag ätit vaniljyoghurt för första gången på typ 4-5 dagar. Gott, gott ,gott. Men nu vet jag inte vad jag ska göra för bilen mot Trelleborg går inte fören tjugo i nio och jag är i stort sett färdig med allt. Dusch, hygien, kläder, mat, you name it. Desutom har jag varit duktig med att ha plastskenan i munnen hela nätter i 4 dagar så tandläkaren kommer bli så imponerad! Kanske så imponerad så jag slipper den, fast jag tror faktiskt att jag måste behålla den minst 2-3 månader till. Tråkigt men hallå vem vill inte ha det där filmstjärneleendet. I know I want!  Btw idag drar ju som sagt Ellinor och Sarah till Ullared och de ska köpa en chokladfondue-grej till mig. Jag har suktat efter en sådan hur länge som helst men de är ju så sjukt dyra. Men så sa Sarah på tåget i måndags att de finns på Ullared för 40kr. Jag menar självklart ska jag ha den.



Visst skulle det sitta fint med lite färska chokladdoppade fruker och bär en sval sommarkväll med några polare?

God natt

Då var jag hemma igen ifrån en intensiv(?) fotbollsutbildning. Njae, intensiv var den inte precis. Teorin var vi klara med på knappt 20-30 minuter och sedan var det lite praktiska övningar som faktiskt var riktigt roliga men inte så utdragna. Vår föreläsare var hur skön som helst och använde ordet magiskt hela tiden. Störtkul! Det bjöds på baguette och dricka och bulle för den som ville ha. Självklart så var baguetterna fyllda med tomat, ost och skinka och de flesta av er vet väl hur petig jag är när det gäller mat så det slängdes ut och kvar blev en ganska kal brödbit med lite sallad och gurka. Men jag vill ha allt på mitt sätt! Eller vi vill väl alla ha saker och ting på vårt sätt. Anyway nu längtar jag riktigt till fotbollskolan den 16-19/6. Ni kan väl tipsa era småsyskon, släktingar och klasskamrater om Tjörnarps Boif's fotbollskola. Den är hur kul som helst. Jag har varit där sedan jag var knatte och har nu avancerat till tränare. Jag menar hur tydligt kan det bli. Vår skola är grym! Nog med reklam nu ska jag kliva in i duschen och sedan ska jag bara ta det lugnt eftersom jag inte ska till skolan imon (iaf på morgonen) och det är najs. Men Ellinor om jag in ser dig.. Glöm inte köpa en choklad -fonduegrej till mig på Ullared. Jag vill ha! Kostade ju ffs bara 40kr. KÖP köpköp och god natt.

Jävla fotboll

Ursäkta mig nu men JÄVLAR! Min tränare ringde precis och sa att jag ska stå i mål på torsdag. Men först sa han att jag skull få spela ute på söndag. Tack? Jag lätt helt klart inte överlycklig i telefonen och blev bara mer besviken ju längre telefonsamtalet gick. Vad ska jag göra nu.. jag kommer må skitdåligt fram till på torsdag och när det är avspark har jag förmodligen redan fått hjärtklappning eller något. Hjälp mig. Jag är inte en sådan person som kan säga nej heller. Vi säger så här, matchen på torsdag kan jag stå men sedan får det vara nog. Jag vill inte må piss när jag ska träna något som jag älskar. Fotboll är typ livet men just nu känns det som det värsta som någonsin uppfunnits. Åh, nej nu får jag fokusera på fotbollskolans utbildning ikväll. Jag drar iväg klockan 17.30 men först ska det grillas. Något som lyser upp min dag iaf.


Tisdag plus sen uppdatering av Sverige Slovenien igår

Oh, igårkväll fugerade det inte att logga in här så uppdateringen om Sveriges match mot Slovenien blir alltså försenad. Det jag egentligen bara behöver säga var att Sverige inte imponerade i 90 min. Vi var stundtals bra men abslut inte hela matchen det är bara segt och vi har inget tempo i våra passningar. Linderoth som är tillbaka efter 6 månaders rehabillitering gjorde mål men det går inte riktigt att sätta betyg på hans insats. Han var bra men Sverige hade inte tillräckligt med anfall från slovenernas håll i första halvlek. Det var lite hattit och dattit men Linderoth klarade helt klart sin upppgift (den lilla han hade) igår. Andra halvlek blev han utbytt och ersatt med Anders Svensson. Första 15-20 minuterna ser det hyfsat bra ut för oss. Vi ligger inte på en hög nivå spelmässigt men klarar oss ändå. Henrik Larsson och Johan Elmander ersätter Kennedy och Allbäck och tar an sig rollen som forwards riktigt bra. Henke har en del bra grejer för sig inte minst en nick strax över ribban och ett skott precis utanför stolpen. Härligt att Henke är tillbaka, men ska jag vara ärlig så vill jag se honom spela me Zlatan innan jag bestämmer mig. Slovenien är också riktigt bra igår, förvånansvärt. JAg har inte någon större koll på deras lag men jag hörde kommentatorerna säga att det är ett relativt ungt och nytt lag och jag måste säga att de såg riktigt bra ut. Sista 20 minuterna av matchen dominerade helt klart slovenerna och jag var  säker på att en kvittering låg i luften men vi lyckades hålla undan ,om än mycket knappt. Betyg på Sveriges insatts igår: En knapp 3:a. av 5
Match mot Ukraina på Söndag. Då vill jag se lite mer blod svett och tårar gubbar!

Så nu ska jag dra iväg till skolan för grammatikprov i engelska och uppsatsskrivning i svenska. Hjälp!


Bilden har egentligen inget med ovanstående att göra. Den är bara cool!

Tv3 och nerver

Då börjar det dra ihop sig till matchstart på Ullevi i Göteborg. Sitter just nu och lyssnar på sportjournalisternas kommentarer, samma saker som de har eltat nu i 1 h känns det som. Allt om skadorna som skakar landslaget och om frågetecknen kring vissa spelare. Jaha, det där har jag bara läst om i tidningarna och hört om i TV de senaste 2 månaderna. Kom igen, dra igång matchen nu! Jag sitter ju här och får kramp i magen. Ni kanske undrar varför, det är ju trots allt bara en träningmatch men hallå jag älskar att titta på alla Sveriges matcher oavsett hur viktiga de är. Idag får vi ju en liten syn om spelarnas form inför EM-premiären för oss den 10/6 och om LasseRoland bör tänka om i sina beslut. Jag älskar det här. Fotboll i all sin ära men när det handlar om nationer som möter nationer då är jag taggad så in i bomben. Fy fasen vad jag är spänd nu.   Heja Sverige friskt humör

Hemma+Träningslandskamp

Då var man hemma igen efter en dötråkig skoldag. Vi hade bara 2 lektioner men fick stanna i skolan från 10.15 till 1600, vadå dött? Halva klassen slutade dock efter engelskan och fick gå hem. Vi är uppdelade i två mentorsgrupper och första terminen i ettan slutade min metorsgrupp tidigt, nu är det det andra gruppen. Men på något sätt tycker jag att det är mer orättvist eftersom vi redan avslutat vissa  kurser så grupp 2 får sluta ännu tidigare nu. GAh, varför måste världen vara orättvis? Hursomhelst hade vi drama från 13.20 till 16.00 och som jag redan nämnt i ett tidigare inlägg, är det jättetråkigt speciellt våran lärare. Så obeskrivligt skum och irriterande.

Nu är jag i alla fall hemma och har det mys. Det har ju regnat hela dagen så här ligger jag framför datorn med en filt och en kopp varm choklad medans morsan fixar maten. Rökt lax och potatis ska det bli minsan. Visst låter det mumsigt?! Klockan 19.00 är det så dags för träningslandskamp i fotboll mellan Sverige och Slovenien. Ännu mera Spännande!
Kennedy Bakircioglü spelar på topp från start, alltså ingen henke, zlatan, rosenberg eller elmander. Tråkigt men sant fast det är ju bara en träningsmatch. LasseRolands chans att se de lite bortglömda spelarnas kvaliteer. I övrigt ser starelvan ut som följer:

1 Andreas Isaksson - 5 Fredrik Stoor, 3 Olof Mellberg, 14 Daniel Majstorovic, 2 Mikael Nilsson - 6 Tobias Linderoth - 18 Sebastian Larsson, 19 Daniel Andersson, 21 Christian Wilhelmsson - 22 Kennedy Bakircioglü, 20 Marcus Allbäck.

Och bara så ni vet, JA, Kim Källström är i alla fall avbytare. Han får väl komma in i andra halvlek. Wiho!



Och till sist, självklart kommer bilder på min "nya" gata lite senare ikv!


Måndag

Skoldags igen efter 4 hela dagars ledighet, (Egentligen 3 men blev ju sjuk)! Ska ta bussen 0854 så jag vet inte riktigt vad jag gör uppe men jag är ett kontrollfreak när det gäller tid. Jag ska ha minst 1,5 h på mig att göra mig iordning, helst 2h. Vissa av er kanske tycker det är lite tid(?) men tro mig det är sjukt mycket tid i lilla tjörnarp. Här tar ungarna högst 10 min innan det ska dra iväg till skolan. Det är speedat!

Min frukost idag bestod av gröt med kanel . Jag hade nästan glömt hur gudomligt det smakar. Jag unnade mig också en grov macka(solklar från pågen) med gurka. Mm, pågen gör verkligen det godaste brödet. Men men, nu sitter jag vid tv:n och telletubbies(?) står på. Weirdo program, haha, men det är ju för barn under 7 år så. Nu ska jag dock borsta tänder.. men jag är inte så sugen på det eftersom jag hade i min plastskena(nästan som en tandställning) inatt, första gången på typ 3-4 månader, så tänderna är jätteömma. Ska jag då trycka med en tandborste på dem kommer det göra fruktansvärt ont!? Ha en bra dag alla!

Fast vänta,  idag asfalterar de våran väg. JAAAAA! Ni fattar inte hur najs det är. så när jag kommer hem är det som om jag bor på en ny gata.. Nästan.




Film, mys och god natt

Det är snart läggdags men historian är inställd imon så jag börjar inte fören 10.15, vilket betyder att jag har sovmorgon!Så nu blir det film, The client. Vi läste om den på engelskalektionen för någon vecka sedan och jag blev så sugen på att se den. Den handlar om en kille och hans bror som blir vittnen till ett självmord samtidigt som de får reda på var ett lik ligger begravt. Ja, ni kan nog själva räkna ut att det blir problem för ungarna och vi får följa främst den äldsta brodern och hur han ska klara sig undan maffian som begått mordet. Spännande! Nej det var en dålig förklaring men jag har ju inte sett filmen och jag pallar inte skriva mer nu. Jag vill se film. God natt.

 

Brad Renfro som äldsta  brodern Mark Sway

Morsdag

Är kanske lite sent ute nu men måste bara säga att det är morsdag idag. Tråkigt nog har jag inte gjort något för mamma eftersom jag vaknade sent så frukost på sängen var uteslutet, sedan stack jag iväg på match och då gjorde syrrorna en tårta till henne så det kunde jag heller inte göra.  När jag kom hem, vid halv 7, så skulle hon sticka till Filles föräldrar så nej ´det blev inget att säga eller göra då. Jag har inte köpt något till henne heller, dåligt med pengar, eller rättare sagt jag sparar. Men att bara säga mamma jag älskar dig och verkligen mena det säger nästan så mkt mer tycker jag. Det behövs inte någon speciell dag för att låta sin mamma veta att man älskar henne, nej vi ska göra det uppenbart för dem var dag. Och Mamma, även fast jag nästan aldrig säger att jag älskar dig och alltid är sur och tvär, så är du den bästa som finns och som sagt var JAG ÄLSKAR DIG!

Match avklarad

Japp, då var matchen avklarad och min sista match i mål. Vi vann med 2-1 (mål av louice och ellinor) och jag hade verkligen inget att göra i 85 min men 5 min av matchen, de ända gångerna jag hade skott på mål, så släppte jag in ett mål. AAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH. Fast kan dock skydda mig med att det var självmål och jag hade aldrig kunnat ta den och ingen annan för den delen.( Åh, det e bra hannah, intala dig detta nu!) Men i övrigt, Tjejer ni rockade!

Match på torsdag igen och nej jag står inte!


Tillbakablick

Nu när jag taggat lite till matchen och käkat mina kolhydrater så tänkte jag skriva lite hur det gick igår. Fille sjöng ju "isn't she lovely" med Stevie Wonder och det gick suveränt. Hon tappade bort sig någon gång med det redde hon snabbt ut. Jag uppträde också lite med en dikt som skulle läsas med en Filippa Bark-touch. Haha folk skrattade iaf. Det var en najs kväll med prat, underhållning, mat och esc. Sen åter igen så är det ju tråkigt att det gick så dåligt för Sverige men jag försöker intala mig själv att det var problem med röstningen för det stod i tidningen och det är ju alltid problem med röstningen när det går dåligt för oss. Haha, bara så patetiiskt att höra. Nu släpper vi det. Jag måste packa väskan nu. Fotbollskor, benskydd, badlakan, underkläder, hygienartiklar, osv, osv. Orka. Jag stannar hellre hemma.


Fille under sin rehearsal.

Söndag

Ajdå klockan är redan 12 och jag vaknade precis. Dåligt ,så här sent brukar jag aldrig gå upp ochnu har halva dagen gått. Hm, fast just nu taggar jag till derbymatcn mot N. Rörum. Men jag känner forfarande en stor ångest och jag kommer nog bete mig sjukt segt och idiotiskt i målet. Det har ju varit så hela veckan fast att jag velat ge allt. Men det beror på lite olika saker som händer här hemma just nu. Inget roligt men det är klart det faktum att jag ska stå i mål på vår viktigaste match stör mig något så makalöst. Och det kommer vara superduper mkt publik. NEEJ!
 
Nu ska jag gå och dö.

Eurovision...

Jaha, då pågår omröstningen i Eurovision song contest. Det går dåligt för Sverige men det hade vi väl redan räknat ut? Jag är dock lite sur at the moment eftersom Perelli gjorde ett enormt bra framträdande idag och skulle minst legat på en topp tio placering. Så dåligt som hon ligger nu är helt fel, även om jag inte gillar låten, men detta är inte rätt!

Danmark går det ju bra för men jag har kommit på att ju mer man lyssnar på den desto tjatigare blir den, tråkigt men sant. En riktig skräll är ju att det går så fruktansvärt bra för Norge.. jag missade deras låt men kan inte tänka mig att den skulle vara vidare bra. Någon som vet?  Och faktiskt, Ukrainas låt är bra!

Och till sist hur bra är det inte att allas våran björn gustavsson ska dela ut sveriges poäng? Gah, I love that man och nu ser jag att vi precis fick vår första tolva av Malta. Thank you!


Tappa andan och sjunga upp

Maten vi gjorde smakade mumma, of course! Men syrran satte i halsen och tappade andan. Hehe, jag trodde hon spelade teater och ville ha uppmärksamhet för det brukar vara så med syskon som är 6 år yngre, men jag lovar detta var allvar. Efter mkt om och men lyckades hon dock få upp den dumma matbiten och allt kunde återgå till det normala.

Nu har fille stuckit iväg för att öva på sången till ikväll. Hon ska ju sjunga på Youth Zone i Pingstkyrkan i Hässleholm. Det kommer gå asbra jag lovar. Jag har hört henne öva på låten "isn't she lovely" med stevie wonder hela morgonen och tro mig hon är grym! Fast nu saknar jag henne, allt blev så tråkigt när hon stack, men jag kommer till Hässleholm vid halv 8 ok så då får vi dampa igen.





Lycka till ikväll!

Laga middag

Morsan och farsan är inte hemma så idag blir det barnens damp-lördag! Ja, nästan alla barnen, brorsan är hos Anton(tror jag) så fille har tagit hans plats. Just nu är det dags för laga middag. Spaghetti, bacon och grönsaker. Visst är vi påhittiga, not! Det är alltid lika svårt att komma på vad man ska äta men alltid lika roligt att göra det. Kanske ska bli kock... eller hemmafru? Njae, tveksamt.

Btw, filles hår blev jättesnyggt. Det blev mellanblond i olika skiftningar och det ser naturligt ut. Jag är nöjd och hon är nöjd, kan inte bli bättre trots att det såg mörkt ut igårkväll klockan 24.00.

Nej maten håller på att brännas vid. Synes



resultatet efter första färgningen, Aaaah!




Resultatet efter andra färgningen får ni sen!

Misslyckat!

Alltså det där med att gå från direkt mörbrunett till extrem blondin är inget att rekommendera.. Fast det borde väl jag veta vid det här laget. Filles färgning blev mer åt Svetlana-hållet, polsk hora om man vill uttrycka sig så. Vi färgade så klart tillbaka det till brunt igen! heh.  Jag har färgat mitt hår 2000ggr och har haft alla färger i håret, jag lovar ALLA! Men nu har jag färgat för sista gången, iaf nu två veckor framåt. Jag vet, jag borde lära mig efter alla misslyckande men ibland får man ju ffram ett så sjukt bra resultat, typ som när jag slingade mitt hår blont för två tre veckor sedan. För det första ser det naturligt ut och för det andra gjorde jag det själv;)     Fast just nu hatar jag alla hårfärgningsprodukter. HATAR!



Den här slingfärgen fungerade apbra för mig men cp-dåligt för fille. GAH!

Panta flaskor!

Japp, nu är det bevisat. Spara alla pantklaskor/burkar, jag lovar det lönar sig. Jag har hittat flaskor för 103 kronor i vårt förråd. Behöver jag säga att jag är ganska stolt nu? ;)   Så snart drar morsan och jag till City grossen och pantar för hela slanten, självklart får jag behålla alla pengar själv också eftersom jag är upptäckaren av dem. Det ska också handlas frukt och lite sånt när vi är på CG och Slingfärg till Fillemannen för hon ska bli fin blondin till imon då hon ska uppträda på scen i Hässleholms pingstkyrka.  iiiih;) Hon ska sjunga någon låt, men det blir säkert kalasbra, det blir det alltid med Fille! Och Ikväll blir najs!

Pappa vann över någon Martin idag. Kan tyvärr inte skriva vad det var han vann för något men snacka om lättnad för familjen!

Nej, nu väntar CG!

Argh!

Oh, ni kan inte ana vad jag har varit sur det senaste dygnet. Internet, eller rättare sagt bredbandsbolaget har haft driftstörningar så allt har bara pajat. Jag hade så mkt att skriva om igår som jag så klart inte kommer ihåg idag. Superirriterande! En sak jag kommer ihåg är klart Charlotte Perellis insatts i gårdagens kvalomgång av melodifestivalen. Själv tycker jag inte låten "Hero" är jättebra men den är forfarande slagkraftig och kommer nog ligga på på en topp tioplats i den stora tävlingen. Hennes uppträdande var inte perfekt heller och rätt många toner lätt falskt eller bara hyfsat. Hon får knappt 3 av 5 poäng från mig. Men hon tävlar ju för Sverige och är rutinerad och är nog rätt känd i övriga Europa, om en inte jättemkt, så så klart kommer jag sitta bänkad framför TV-n och kanal 1 och hoppas på att allas våran Lotta gör ett hejdundrande uppträde. Alla svenskar hejar väl för sjutton på Sverige även om det inte alltid är super. 

En annan melodifestivallåt som jag fastnat för är Danmarks - All night long med Simon Mathew. Den är Askalas-superbra! Härlig och go som få. Lätt att den får min 12! 





Nej nu ska jag ut och sola för visst har vi världens bästa väder idag :D




Sol, sol denna underbara sol

Kom hem från promenaden för typ en timme sedan. Det var riktigt uppiggande och refreshing! Sedan är det fullkomligt underbart väder i skåne idag. Även fast jag inte är vårt lanskaps största fan så är det rätt najs att bo här när övriga landet har kasst väder och vi bokstavligen talat badar i sol ;)    

Som en följd av kalasväder bredde jag ut en filt på gräsmattan solade och myste lite med Malte(hunden). Vinden är klart lite småkylig men solen är riktigt varm- Jag lyckas kanske bli lite brun till skolavslutningen, men jag ska inte hoppas på för mkt. Jag tillhör tyvärr inte de som kan gå ut i solen och bli bruna på 2 sekunder, nej Hannah blir Röd som en tomat. . Ja eller så händer inget alls. Kul, absolut!


Med mitt apschnygga och supermysiga snobbenlinne och 10kronors brillz från HM kan man inte bli snyggare!


Mertrafik.se

Okej, nu har jag blivit medlem på mertrafik.se också. Anledningen är väl att det hade varit ganska kul om min blogg skulle få fler besökare. Riktigt skojsigt.

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=hannahkarlsson




Boring

Okej, det blir ju ingen skola för mig idag så jag sitter bara här i mitt rum nu. Visst jag mår ju inte super men jag har  inte skäl nog att stanna hemma egentligen. Men här är jag som sagt var, kalla mig skolkare eller vad ni vill det är iaf bättre än att vara på Lomma beach! Fast det är klart, det börjar bli lite långtråkigt här så vad ska jag hitta på ? Hm, jag hade tänkt dra ut på en mindre promenad snart. Kan lika gärna ha min egen friluftsdag ju. En runda runt sjön? Mm ska jag vara ärlig låter det ganska lockande.
 
image21

Torsdag

Jaha, då ska väl de andra från Vipan dra iväg på riluftsdag snart. Men jag ligger kvar i sängen. Heh, dels orkar jag inte men jag har även sjuk huvudvärk och som toppen på isberget har jag mensvärk. Fick det lagom till igår och nu vägrar värken släppa taget. Det gör verkligen asont men vet ni vad jag brukar göra då?
Alla har väl någon form av "vetekudde" hemma. Värm den i micron i ca 3 min och lägg sedan på nedre delen av magen, mellan höftbenen typ. Det är förmodligen där du känner enorm smärta, jag gör det iaf.


image20

Guten Nacht

Nej mina vänner, då var det dags för sängen. Har faktiskt längtat efter det här hela dagen eftersom sömn har blivit lite av en hobby för mig nu. Sover på bussen till höör, på tåget till lund och på bussen till skolan. Sedan halvsover man i skolan och på bussen tillbaks lunds station. På tåget tillbaks till höör letar man upp en ledig tresittssoffa och brer ut sig på men på bussen till tjörnarp brukar det vara full rulle. Då träffas ju alla ungdomar i vår by känns det som. Hej hå vad kul det brukar vara men även utmattande xD När man sen hasat sig hem från busstationen vid häglingevägen är det soffan nästa och där brukar john blund göra en tidig entre. Sedan ligger man där tills det är mat och sedan sängdags. 

Gud jag borde inte skrivit det här, nu kanske ni tror att jag inte har något liv. Haha men okej fullt så är det väl inte men det finns vissa likheter.

Sov söt !

image19

Freaky Green Eyes

Håller just nu på med att läsa en engelsk bok som heter Freaky green eyes. Vi fick som uppgift att läsa en engelsk bok av vår engelsklärare för typ 1 månad sedan bara det att jag aldrig börjat läsa. Tror den ska vara utläst till nästa vecka eller ngt så jag får nog lägga på ett kol. Den har dock bara 223 sidor så det läser jag snabbt ut imorgon... eller på fredag.

Boken beskrivs på baksidan så här: Rich famous father. Loving, artist mother. Beautiful designer home. Surely Franky Pierson has the perfect life?
But Freaky green eyes, Franky's inner self, knows something is seriously wrong. Freaky green eyes dares to speak the truth. But can Franky find the strength to listen- before something really terrible happens...?

Hm, låter den spännande? Njae, jag tyckte det först men jag tycker det är en rätt så kass beskrivning nu. Hur som helst kan jag ju uppdatera er om hur jag tyckte den var som helhet efter att jag läst ut den.  Jag lovar att jag kommer låta er veta om den är något att ha! 

image17


Promenixat

Nu har jag varit ute på en liten promenix. Gick nere vid sjön och upp genom byn. Allt e verkligen så vackert vid denna årstiden. Bladen och knopparna som slår ut, fåglarna som sjunger och vattnet som glittrar i solens sken. Mmm, I'm lovi'n it! Det är ju nu som byn lever upp igen efter den kalla vintern. Nu ser jag var och varannan minut en joggare, hundrastare och lekande barn på gatan. Det är bara så trevligt och glatt och mysigt! Så där gick jag med hörlurarna i öronen på högsta volym och gladdes över att vara lite aktiv och sund för omväxlings skull och så kände jag mig väldigt social eftersom jag hälsade på alla jag mötte. Det är en rolig grej med att bo i en liten by, du känner alla! Vissa kanske tycker det är jobbigt, men jag är inte en av dem.

När jag kom hem möttes jag av syrrans nygräddade äppelkaka som jag krängde och den smakade verkligen mumma!

image15

Klassiska engelska scones

Just nu så är jag bara så trötter. Och när jag är trötter så kommer jag på massa kul som man skulle kunna göra om man var pigg. Typ som att göra scones. Klassiska engelska scones! Leila från Tv4 har världens godaste recept och självklart ska jag låta er ta del av det. Så här gör man:

Antal portioner: 8

Förberedelsetid: 10 min

Färdigt på: 10 min

Ingredienser

7.5 7.5 dl vetemjöl
0.5 0.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
0.5 0.5 dl råsocker
125 125 g kallt smör
1 1 st ekologiskt ägg
2 2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

4. Vispa samman ägg och mjölk.

5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.

7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

Recept: Leila Lindholm
image14
Sconesens(?) utseende blit inte riktigt så här men jag lovar att lägga ut en bild hur de egentligen ser ut sen.


Onsdag

Förlåt, förlåt att jag inte har uppdaterat bloggen tidigare idag men tro det eller ej, jag försov mig imorse. Det har aldrig hänt sedan första terminen i nian, så snacka om att jag hade panik. Ni skulle sett mig springa rundor här hemma och gala över kläder som jag inte hittade och sminket som bara kletade. Verkligen ingen vacker syn, haha.
Gjorde i alla fall färdigt min mediekunskap-uppgift idag som blev hyfsat bra. Inte riktigt nöjd men det är jag aldrig. Det finns alltid något som jag känner att jag skulle kunna gjort bättre. Tänkte slänga in resultate lite senare men vi får se. Eric tittade in till oss imorse också och talade om vilka profiler som vi har fått tilldelade. Jag fick rörlig bild och hur glad är inte jag. Lätt bästa profilen och sedan ska jag välja fördjupning i textkommunikation i 3:an. Superkombination or what xD

På engelska hade vi redovisning och min och Sonjas gick ju hur bra som helst. Tråkigt att John-robin lämnade oss i sticket och försvann precis innan vi skulle framföra vår grej. Hursomhelst,  vi pratade om Pirates Of The Caribbean - Curse of The Black Pearl och jag berättade om Elisabeth Swann och Hector Barbossa medan sonja hade Jack Sparrow och Will Turner. Efter den informationen skulle vi spela upp en scen ur filmen där vi fick ta hjälp av vår lärare Mia eftersom, som sagt var, John- Robin lämnat oss. Hehe, vi spelade dock superbra teater.

Mullroy: What's your purpose in Port Royal, Mr Smith(jack sparrow)
Murtogg: Yeah, and no lies!
Jack: Well, then I confess, it is my intention to comandeer one of these ships, pick up a crew in Tortuga, raid, pillage, plunder and otherwise pilfer my weasely black guts out.
Murtogg: I said no lies!
Mullroy: I Think he's telling the truth.
Murtogg: If he was telling the truth, he would n't have told us.
Jack: Unless, of course, he knew you wouldn't believe the truth even if he told you.

Mia sa även att vi som redovisade (två grupper av typ 5st) hade + när det gäller våra betyg. Wiho, känns askalas-bra. Nu har brorsan grillat kött och vi ska käka. Najs!

God natt

Träningen var supertråkig ikväll och jag har verkligen ingen motivation till att fortsätta. Det är bara det att fotbollen är det bästa som finns men just nu går det bara inte. Jag känner aldrig, wiho nu ska jag äntligen träna, utan det blir mer, Ok måste jag gå dit idag?. Jobbig situation. Men annars så älskar jag verkligen alla i laget, det finns inga som är bättre men nej det funkar inte. Jag vet redan en i laget som vill sluta efter säsongen. Tråkigt men på något sätt förstår jag. Själv har jag sagt att jag ska hålla ut tills jag fyller 19. Men efter det försvinner jag ut i världen. Vad finns det liksom för mig att hämta i Tjörnarp? Nej mina vänner, nu får ni sussa sött!image13

Orka träning

Då får jag väl dra iväg ner till Tjörnarps idrottsplats strax. Fotbollsträning med damlaget inför helgens viktiga derbymatchmot Norra Rörum. Låter spännande va? Det hade jag också tyckt och tyckte fram till i torsdags förra veckan men då sa Stiffe( vår tränare) att jag ska stå i mål. Visst tänkte jag, jag gör det väl för laget men egentligen har jag ingen större lust. Det är inte heller så att jag aldrig har varit målvakt innan för rutin är något som jag har men att få spela i kedjan hade verkligen varit kul för jag tror att vi kommer ösa in mål den här matchen och så klart vill man vara en del av dem.

Nu är det iaf bestämt och jag ska ha målvaktsträning två gånger denna veckan.. Oh! Jag vill hellre springa, och nu är jag faktiskt ärlig. Snälla kan inte ett under ske?

569049-12


Supersött!

Tyvärr, istället för att läsa läxa valde jag att surfa rundor på klädsajter och gud vad massa man hittar då. Till sommaren vore denna översöta tunika guld värld och med ett par vita tygskor till blir det inte för uppklätt. Allt för en billig penning! Att snålshoppa är livet och självklart ska dessa skrivas upp på sommarens skall ha-lista. 



569049-11569049-10

Tunika: Ellos 199kr
Vita tygskor: Skopunkten 199kr

Skolarbete eller inte?

Har precis kommit hem från ännu en soft skoldag. Första lektionen var engelska och den spenderades i biblioteket med Sonja eftersom vi letade efter manus till prirates of the caribbean. Det såg inte jätteljust ut till en början, bara massa oseriösa webbsidor men till slut lyckades Sonja hitta en asbra scen ur filmen. Nu ska repliker pluggas in till.. IMORGON! Gah, och jag som har fotbollsträning snart. Hur ska jag hinna? Jag menar historia och naturkunskap ska också göras till imon + att jag behöver fila lite till på mediekunskapen. Kanske jag ska ta tag i läxorna nu istället för att sitta vid datorn? Fast jag vill ju ha lite "fritid" också. Hata, hata , hata det här.  


Dags för makeup

Då har jag varit ute på en runda i byn/skogen. Det var riktigt najs. Man kanske ska börja med en morgonpromenad varje dag? Hm, det ska bli kul och se om jag hinner det/ pallar. Annars så sitter jag bara ner i min säng nu och tittar rundor. Jag har ca en timme på mig innan jag måste dra till bussen och jag är i stort sett färdig. Ja, förutom smink och sånt shit. Vissa av er kanske tycker smink är det bästa som finns och kommer tillbringa den där timmen på att lägga den snygga, hippa makeupen, men sån är inte riktigt jag. Visst jag lovar, jag kan inte lämna huset utan smink men det enda jag använder är lite mascara, kajal och eyeliner. Har aldrig varit särskilt förtjust i krämer och dylikt. Men så har jag ju inte större problem med min hy heller. Tack mamma och pappa för goda gener!

Nej då ska jag väl smete på lite mascara då. Sedan ska jag softa vid TV:n. Happy tuesday!569049-9
Hej hå, hej hå. Vi en morgonpromenad gå!

Tisdag

Då var det tisdag igen och klockan är knappt 6 på morgonen. Mamma ska iväg på en grej idag klockan 7 så jag får gå ut med Malte fast jag inte behöver gå upp fören om en timme. Men jag ska inte klaga, jag behöver ju nästan aldrig ta hunden på promenad och när jag väl gör det så handlar det faktiskt inte om timmeslånga rundor. Nej högst 20 min.

Nu har jag iaf hunnit tvätta av mig och käkat vaniljyoghurt.. Jag vet, skulle börja äta gröt idag men yoghurten såg så uppfräschande och smaskig ut där den stod i sin snyggve-förpackning i kylskåpet. Damn you Hannah! Jag slängde även i mig en gurkmacka, för det e precis det jag gör. Slänger i mig frukost och alla mat resten av dagen. Det är nog inte jättebra för jag tror jag har utvecklat ett mindre förakt mot mat. Visst äter jag men ibland känner jag bara "Nu måste jag äta, men jag vill inte" eller tvärt om. och sedan blir man äcklad efter att ha ätit. Skumt! För vissa dagar finns inget bättre än just MAT.

Nej Malte drar i mig nu. Dags för dagens första kiss och bajs runda.

Hemma

Dramalektionerna är verkligen botten men min grupp har äntligen kommit igång med vår andra pjäs för året. Den heter typ arvet och är skittråkig. Själv spelar jag en girig änka med en tonårsdotter på halsen. Wihoo, that's so me. Lite roligt hade vi väl men roligast var ändå när vi fick sticka från lektionen 40r minuter tidigare. Man är väl alltid extra glad när sånt händer? Fast det gynnade inte mig och Ellinor i längden eftersom vi skulle få skjuts av hennes pappa strax efter 4. Efter att ha blivit hämtade av honom svängde vi inom Höör för att Pelle-pelle(Ellinors pappa) skulle handla grejer till deras pool. Men vem pallar hanka på när pappor letar rundor i byggvaruhhusen? Nej jag och Elli stack till tandläkaren istället. Tråkigt nog handlade vi en chokladbit innan också som vi verkligen inte skulle köpt. Nu har man sjukt dåligt samvete. Usch!

Nu har man äntligen kommit hem och är  tråkigt nog supertrött. Ska kanske dra iväg till Elin M ikväll, som vanligt, men jag vet inte om jag orkar. Har en del läxa till imorgon som måste göras. Svenska och engelska, alltid lika roligt, eller håller ni inte med? Nu ska jag i alla fall pigga upp mig med lite apelsin. Synes. 



image7image8
I väntan på Pelle-pelle. Btw Ellinors berömda min när hon är på sitt bästa humör!

Ajdå

Oopps! Kastade nyss skåpsnycklarna i Ellinors huvud så hon har värsta feta ärret mitt i pannan. Sorry, eller något :) Jaja Historiaprovet gick hyfsat, blev dock inte färdig på den lilla tid vi hade. Eva, min historialärare, sa att vi fick fortsätta på provet på onsdag. Hur najs är inte det?

För övrigt så är jag superbesviken på skolmaten idag. Det blev typ kokt äcklig falukorv med överkokta makaroner och världens äckligaste tillbehör, KETCHUP! Jag efterlyser restaurangmat men går man på en kommunal skola så gör man. Men skriver lite senare idag. Har drama  klockan 13.20 till 1600 men nu ska jag hänga med polarna i biblioteket 1h. Hur kul som helst! ;)

Måndagmorgon

Goder morgon. Var uppe vid halv 6 och började göra mig iordning. Liten runda inom badrummet där hygien prioriterades, sedan en runda via köket. En tallrik underbar vaniljyoghurt med pappas City Gross-inköpta musli som toppen på isberget. Mums fillibabba! Inte gröt idag då som vissa kanske trott men jag är nere i en svacka. Gud vad jag älskar fiberhavregrynsgröt med kanel och mjölk som tillbehör men jag orkar inte göra det. Fast vänta.. (!) Shit nu när jag tänker efter så saknar jag mina vanliga grötmorgonar. Imorgon får jag börja om på
nytt! Nej nu ska jag gå och borsta mina tänder och sedan bär det av mot bussen från Tjörnarp, Häglingevägen, som ska ta mig till Höör där tåget till Lund går. Väl i Lund ska jag ta skolbussen som avgår från Clemenstorget och sisådär vid tio över 8 är jag framme vid Vipans gymnasieskola. Historia första lektionen. Heja Hannah... Eller önska mig lycka till!
 
image5          image6
Vaniljyoghurt och en nyduschad Hannah


Powerwalk

Har precis kommit hem från en uppiggande powerwalk i byn. Självfallet var Malte-mannen med. Malte-mannen är, för er som inte vet, min schnyggo-hund. Hursomhelst pallade jag inte mer läxor så jag tänkte att lite friskt luft skulle ge mig ny ork. Det funkade väll inte fullt ut för nu när jag är hemma igen sitter jag istället vid datorn och nördar. Pinsamt Hannah! 

Kan i alla fall glädja mig med att engelskan och mediakunskapen är så gott som färdiga men den glädjen håller ju inte  länge när man kommer på att jag ännu inte öppnat historiaboken sedan i morse klockan 8, och då bara för att se hur många sidor som skulle läsas igenom. Nu har jag dock kommit på en strategi jag ska göra. Nämligen läsa in tre olika ämnen inom historia. Typ, Upptäcktsresorna, Sverige under 1800-talet och Första världskriget. Så behöver jag inte läsa allt. Bra va. Ja för att på skåneprovet behöver du inte kunna allt om allt utan lagom mkt om tre grejer och väldigt lite om resten. Varför kom jag inte på att göra min strategi innan då? Kanske för att jag är halvt om halvt seg eller kanske jag bara inte har haft en tanke på detta prov sedan i måndags då jag tragiskt nog sov  mig igenom historialektion. Ja, tyck synd om mig. Det är allt jag begär...

               
569049-3
För att Malte är schnygg


Söndag

Då har jag äntligen fått tummen ur röven och startar en ny blogg och visst blev den fin?! Jag lade ju ner min förra eftersom jag tyckte den var sjukt oseriös och ja, helt enkelt dålig. Pallade inte skriva, det tog så mycket tid men på sista tiden har jag fått en del förfrågningar från nära och kära om jag skulle börja skriva igen så jag tänkte ge det en chans till.

Så vad har Hannah gjort istället för att spendera tiden på blogg.se då? Kan ni tänka er att jag har faktiskt gett skolarbetet lite mer tid. Ja, själv trodde jag inte att det gick att prioritera skolan mer men tydligen fungerade det och i veckan fick jag reda på att jag till exempel får MVG i slutbetyg i matte A. Behöver jag säga att jag är glad? Nu ska jag fortsätta med plugg och sånt eftersom i morgon är det dags för Skåneprovet i Historia A. Hela historiaboken ska läsas igenom och jag har inte ens kommit till hälften :/  Skrik och panik!

För att komma i pluggstämning och relaxa lite samtidigt spelar jag Jason Mraz på högsta volymen. Lyssna och njut!



RSS 2.0