Förnyelse

Nu är jag äntligen hemkommen från Göteborg, eller jag kom hem i onsdags men behövde lite tid för att vila upp mig därav sen uppdatering. Det var i alla fall trevligt att träffa gamla goa släkten igen och få ein bisschen förnyelse i vardagen. Jag är såå fruktansvärt trött på Skåne och så fort jag får chansen att dra här ifrån, ja, då tar jag den! Det blev shopping i Nordstan, två dagar,  fast det är ju klart inte mycket skillnad från shoppingcenterna hemma. Jag och kussen lyckades ändå hitta en grymt schnygg o gullig affär, Rut m.fl som garanterat inte finns i skåne! Hur som helst inhandlade jag inte så mycket pga att jag verkligen hatar när jag måste spendera pengar på grejer som ändå kommer vara ute om två veckor. Men två par jeans och en tröja, till överkomigt pris, fick följa med mig hem.

Nu måste jag påbörja min uppsats om vem jag tror vinner det amerikanska presidentvalet. Jag har siktat in mig på Obama för jag tycker att amerika behöver lite förnyelse dem med!
 Vem tror ni vinner?


Biljetter till Jesus Christ Superstar

typ biljetter till den musikalen iaf. Fille fick fribiljetter till genrepet och jag och Elin hängde med. Vilken upplevelse. My god, vi har möt Jesus! Musikalen var verkligen bättre än jag trodde. Ascool musik, sjukt bra skådespel och grym scenografi. Jag är väldigt imponerad över Ola Salos skådespel. Han kan gå från en överflummig, färgglad och spexig person, till dödsallvarlig och seriös. Helt Be-a-utiful! Rekommenderar verkligen alla att se den  fast att det handlar om Jesus och jag vet att han inte är allas största idol men historien i sig är vacker och sevärd. (ska bara tilläggas att Jesus christ superstar inte visar helt den riktiga historien om Jesus). Och tänk att Fille är med i musikalen, jag är stolt, brooo!

I lördags hade syrran fest så då höll jag mig mest i bakgrunden, spelade in lite film med syrran och var allmänt oseriös. Dagen gick snabbt förbi och igår(söndags) åkte jag till malmö med Fille igen. Vi såg operan "Death and the maiden". Jag vill kalla mig mer för en musikal människa än för en operamänniska. Jag förstår verkligen inte grejen. Jag kan inte vara djup.. (Men den var bättre än cowboy-operan, jag lovar. ) Sedanåkte vi hem och jag fick sitta på stationen i Höör och vänta på mamma i en timme eftersom hon tappat bort bilnyckeln, som till sist visade sig ligga i hennes jackluva. Ojojoj, vilken dag, va?!

Hur som helst så åker jag snart till Göteborg med kussen för att hälsa på faster och farbror. Skönt att komma iväg från allt. Palla skåne.










Taskigt Läge...

Vem är denna anonym som vill veta vad jag börjat med? Haha, nej jag är inte tillräckligt säker på mig själv för att avslöja det än, men är du en nära vän så smsa ;)

Hur som helst var det en rätt soft skoldag idag. Rörlig bild i två timmar där jag spelar the main character. Det är hur roligt som helst att filma och redigera OCH stå framför kameran. Jag älskar det! Allt blir så himla bra och vi har verkligen en grym förmån på min skola med värsta hightech-kameror och mixerbord m.m. Det finns verkligen ingen bättre mediaskola. Jag vill bara överösa med lovord men jag känner att det kommer bli sjukt tråkigt för er att läsa. Så jag tänkte istället låta er få veta att Polen bara blir mer och mer osäkert fast att allt går framåt. Konstigt va?! Jag och Ellinor har snackt med Eric nu i flera veckor och han har sagt att vi ligger rätt bra till men idag fick vi reda på att Christopher är klar att åka. Han som inte ens är säker på att han vill längre. Åh, det är såå orättvist. Jag och Ellinor som tjatar och planerar stup i kvarten. JAG VILL TILL POLEN. Antingen får alla fyra som vill åka, åka eller så blir det väl bara två som får. Taskigt läge. Jag uppdaterar er mer om detta när jag själv får information (förhoppningsvis innan det är praktik)!

New start

Jag började med en ny grej igår. Jag är inte helt säker på att jag vill skriva här vad det går ut på i och med att det är ganska personligt men snart kommer jag nog ändå avslöja vad det handlar om. Håll till godo.

Hur som helst gick jag till skolan idag trots att jag fortfarande var sjuk. Jag ville ju inte överge mina söta vänner när vi skulle ha mediekommunikationsredovisning. Och ja, det gick som det gick. Jag måste ju säga att vi inte tagit det hela på så stor allvar och således tyckte jag nog att vår redosvisning var klart godkänd. Vi gjorde den ju iaf.
Jag klarade för övrigt av resten av skoldagen med nöd och näppe. Huvudvärk och snorningar är inget man ska kombinera med huvudräkning och kreativt tänkande.  Underbart är då att jag slapp stå i regnet och vänta på tåg och buss för brorsan kom och hämtade mig. Hemma ungefär 1 timme tidigare idag alltså.

nej nu ska jag gå en promenad med Malteesers!

Mediåker

Helgen har varit totalt fullbokad. I fredags kom Victoria hem till mig och Fille. En återförening som sent ska glömmas! Tråkigt bara att jag missade ungdomsmötet men det kommer väl flera. Vi töser spenderade iaf tiden hemma på Grandliden i Ludvigsborg med Film, kränge och jacuzzibad. Be-a-utiful! På lördagen fick jag dra hem lite tidigare än beräknat för att gå på förfest hemma hos Johanna N. Därefter begav vi oss(damlaget)  till "Tjällaren" i Tjörnarp för fotbollsavslutningsfest. Det var väl helt ok men inget som imponerar på mig precis. Jag trivs inte bland nersupna människor som gör bort sig. Men helt OK ändå. Jag och Isabell, som avstod från spriten, tyckte väl inte att festandet gav oss särskilt mkt så vi drog hem efter 3h och blev upphämtade av hennes föräldrar. Kalasschyst i och med att det spöregnade och vi hade skor med klack! Nåja därefter åkte jag tillbaka till Ludvigsborg för att hänga med töserna igen. Ni är härliga ni. Världens bästa röstmedelande fick jag av dem efter att jag inte kommit tillbaka på avtalad tid. (Innan jag åkte på förfest sa vi nämligen att jag skulle gå hem efter en timme, haha).
Hemmagjord chokladsås, glass, hallon/blåbär och "Hata Göteborg" = MYS!

Annars för er som missat, så är det måndag idag och skola men jag åkte på en rejäl förkylning i helgen till råga på allt. Därav missade jag träningen igår och skolan idag. Boring.


Adorable! Fille and Vicky

En skoldag

Woo, idag hade jag sovmorgon igen alltså behövde jag inte gå upp fören halv 7 ( xD Japp så är det när man bor långt ifrån skolan). Men vad gör det när vi har profilval nästan hela dagen. Som jag förmodligen redan berättat för er så har jag rörlig bild, film om ni så vill kalla det. Idag redovisade vi uppgifterna som vi arbetat med. En grupp hade gjort en film om någon som blev förföljd. Kanonbra! Den andra gruppens arbete var raderat och vår film handlade om två små pojkar som köper knark. Intressant va? Hur som helst bestämde jag mig för att inte gå på den sista lektionen idag, företagsekonomi, eftersom jag hade ont i huvudet och jag var bara allmänt hängig och trött. Men imon går jag nog till skolan ändå. Vicky kommer ju på eftermiddagen och vi ska ha filmkväll hemma hos Fille. Då kan man ju inte vara sjuk!

Kors i taket men Morsan fyller år imon och som vanligt hade vi inte köpt någon present så vi fixade det i sista stund. Ja, eller morsan fick en present för 2 veckor sedan men vi tyckte hon kunde få några till. Hon är ju trots allt vår goa mamma! Sorry att jag inte kan fira dig imon men du sa det var ok att jag gjorde ngt annat. Men Grattis i förskott i alla fall. Jag älskar dig trots att vi har våra smågnabb ibland men det hör väl till i mor och dotter-relationen?

Nu kallar sängen men jag måste bara få skälla lite på er eftersom ni inte kommenterade mitt inlägg igår! Jag menar jag satt fast i Lund i 3 timmar och jag vill ha lite medlidande! ;) Haha Jaja, vi är väl alla känslokalla människor men jag tycker om er ändå. God natt


Söta fjollungar i skolan



Emoangelica


DampHannah


Min lärare skriver så man förstår! Yes indeed.


Fast i Lund, 3 timmar

Sen uppdatering idag på grund av att en ellledning i Hjärup, mellan Lund och malmö var sönder. Detta resulterade i att lilla jag har fått sitta på stationen i Lund i 3 timmar och har precis kommit hem. Ännu en superdag den här veckan. Helt själv var jag också och det är pinsamt men jag måste berätta att jag grät i bilen hem. Jäpp jag är inte så himla tuff som jag ser ut , skämt åsido men grät gjorde jag.

Folk sprang som galningar mellan spåren och hoppade på tåg och bytade tåg 5 minuter senare. Människor kom gående på järnvägsspåren också med väskor och dylikt. Rätt komiskt egentligen. Fullkomligt kaos var det och till slut fick jag nog och bara satte mig på ett tåg och kände att bara jag kommer ifrån Lund så är jag nöjd. Turligt nog var det ett tåg till Kalmar, via Höör!




Upprörande, Mycket upprörande!

Samhällsprovet var det sjukaste jag sett. Så många redogör för-frågor som skulle besvaras på mkt lite tid. När jag väl ska börja redogöra för en fråga så bubblar massor av åsikter, fakta och liknande upp inom mig och tiden bara rinner iväg. Således var det med nöd och näppe som jag hann färdigt med provet innan de skulle lämnas in. Usch, det kändes inte så där kalasbra som det kan kännas ibland när man lämnar in prov. Is this a bad sign?
Jag har alltid lika svårt att lämna in proven och så står jag och småtjabblar lite med lärarna innan de lycklas slita ifrån mig pappret ur handen. Det kommer gå bra Hannah, var inte nervös. Nåja ni lärare ska bara veta hur det är att vara student idag. Så höga krav man har på sig och all press från omgivningen.Alla prov och läxor som skickas med hem i skolväskan,dagligen(!), all denna hårdhet mot ele... Äh ok, nu ska jag inte ta i för mkt. Gymnasiet är faktiskt rena paradiset i jämförelse med Ringsjöskolan (Högstadiet). För att glömma allt det dåliga ska jag snart sätta mig ner och käka middag och umgås med familjen, den halvan som är hemma iaf. Sedan ska jag sätta mig ner och läsa spanska. Me llamo Hannah är väl det som talar om det mesta jag kan på spanska. Kanske och överdriva lite men snart kommer jag tala flytande, I promise you!

Det som förgyllde min lite upprörda eftermiddag var Vicky Bengtssons sms. Vicky är min gamla polare som jag hängde med dagligen i Tjörnarp fram till det att hon flyttade upp till Killeberg (någonstanns inärheten av Osby).  Hon ville komma ner och hälsa på idag men vi kom fram till att det är bättre om hon kommer i helgen så Yeah, jag är uppbokad.

Hej så länge

Panic

Jag somnade! Nu har jag panik, har precis läst igenom samhällskunskapen brott och straff, men företagsekonomin väntar fortfarande. Åh.

Och jag saknar Anna som är i Engelengelandet och jag saknar våra dampryck på träningarna. Kom hem snart så ska vi ha julbak. Och ja, jag är nostalgisk.


With licens to kill

Livet ser inte så ljust ut för tillfället. Jag har företagsekonomiläxa till imorgon samt samhällsprov och någon engelskläxa. Självklart har jag inte gjort någon av dem men i stället för att plugga sitter jag framför min kära dator och nördar. Dessutom har jag någon infektion i mina hälar så de är helt röda och kliar. Fruktansvärt och nu har min naglar i desperata försök att bi kvitt klådan, grävt sig så långt ner i huden att blod sipprar ut. Kan ni förstå hur ont och irriterande det känns? Nåja det finns väl värre grejer? Det som dock var skönt idag var att vi fick sluta en halvtimmer tidigare på engelskan vilket resulterade i att jag kunde befinna mig hemma klockan kvart i 2.
Förutom den ljuva detalj i min annars så gråa måndag känner jag bara för att just nu lägga mig ner och sova och inte vakna fören jag är så utvilad att jag pallar med allt och alla igen. Allt känns så svårt just nu, men ibland måste man väl få tänka så med!

Föresten har jag sagt att det är fotbollsfest på lördag och typ alla damlagspelare och herrlagsspelare ska dit. Jag har egentligen ingen lust. För det första kostar det 120kr som jag säkert skulle kunna lägga på ngt mkt roligare och för det andra fattar jag inte vad det är som vi ska göra. Supa och fjolla sig  är väl det som det flesta ser fram emot men jag ser ingen tjusning med det. Åh, vad jag låter som en BORING person men idag känner jag för att gnälla på allt. Gnäll, gnäll, gnäll.

Träning

Har precis kommit hem från fotbollsträningen i sätoftahallen. Benen är spaghetti o Huvudet är som en tickande bomb. Vi sprang och gjorde en del styrkeövningar samt spelade match, herre på täppan. Min kondition är inte den bästa eftersom jag missat rätt många träningar sen i sommras pga jobb och på toppen av det hade jag inte ätit något mer än typ nötter hemma hos Fille idag. Ingen bra kombination eller uppladdning! Annars så var de kul att få dribbla med en boll igen. Älskar känslan! Vi har cup i Hästveda om två veckor också vilket innebär att vi bara har två träningar till innan vi ska ut på planen igen. Det känns som det kommer gå skit, iaf för mig..

Nej mina vänner nu ska jag titta på "Se upp för dårarna".

Sjung gung

Igår sjöng alltså Emma i Sjung-gungkören i Lund och det var helt ok. Underhållande och roliga människor att titta på. Nick schröder som var typ  " programledare" Molly Sandén som sjöng och en permenentad Idol Ola(?). Maha ibland kan man ha roligt.  Fast att det var en skön stund i Lund satt jag som på nålar det sista 10 minuterna för jag fick inte gå tidigare för att hinna med tåget till höör och Sverige-Portugal matchen. Detta resulterade i att jag fick höra de första 30 minuterna på radio :( Men  shit vilket öös- 10 minuter in i första halvlek och Sverige ser ut att ha allt under kontroll. Vi är lätt det bästa laget i första halvan men i andra blir det mer jämnt. Slutresultatet blev, som ni förmodligen alla vet 0-0. Attans Elmander vilka chanser du hade att bli Sveriges "frälsare". Men icke sa Nicke. Zlatan gjorde också en helt ok match. Det kändes som att han tog mer plats på planen i och med kaptensbindeln. Han kändes stabil men sabblar för cp-domaren som gav allas våran Zlatan gult kort som betyder att han är avstängd nästa match mot Portugal 28/3 09. AAAAAAHHHHHHH! DET SKA INTE VARA NÅGOT KORT !

Sov över hos Fille och är hemma för tillfället men Stefan vill att vi ska komma på fotbollsträningen men jag vet inte om jag orkar. KO!










Permanentad Ola!

Coldplay-Viva la vida



jag har nått toppen, jag älskar Coldplay!

Oh, guess what

Det sista jag gjorde igår var att checka vem som blir lagkapten ikväll mot Portugal. Tro det eller ej men Zlatan den store har fått äran. Alla förväntade sig nog att Daniel Andersson skulle sno platsen knappt före men tydligen inte. Själv tror jag att det kan vara bra för laget och Zlatan själv att han får den här chansen. Vissa tycker inte att det är någon större deal vem som får ta över bindeln men det har det faktiskt. Lagkaptenen ska vara ansiktet utåt för landslagspelarna och han ska få spelarna att känna sig trygga i truppen. Det är han som ska ta diskussionerna med domare, ledare och spelare. Han har väl uppenbarligen redan gjort alla dessa saker men nu får han göra det på pappret också! Som jag redan sagt tror jag detta är bra för Zlatan. Han kan behöva få lite mer press på sig och det är just under press som han presterar riktigt graciösa grejer. Han kan även behöva att få känna sig viktig igen, nu när svenskafolket  inte tror lika mycket på hans kvaliteér i landslaget. Det kan gå vägen ikväll. Det gäller för Zlatan att få oss tro.

Jag pratat en hel del fotboll och det är för att jag älskar spelet över allt annat men jag hoppas att ni inte blir uttråkade. Ibland måste man få skriva av sig och det gör jag bäst här. Tror nog ändå att ni orkar med en liten uppdatering om fotbollsvärlden iaf. Men mina vänner det blir Lund klockan 6 men nu ska jag ta en runda med The dog, (nej therese inte han i skolan), Malte.

Och vänta, måste bara få klämma in att lilla marielle blev 16 år igår (förlåt att jag glömde bort det när du ringde igår, Pinsamt!). Du får ha det bäst och fest blir det snart! Minydeluxe.blogg.se


Jag har en vän som kallas Fille.. och är tjej!

Wobooba! Idag fick jag spendera lite tid med bästaste fille. Vi gick in på HM snabbt så jag kunde grabba tag i första bästa jeansen eftersom jag hade värsta feta hålet i de jag hade på mig. Blev ett par mörka jeans för 400kr. What the häck, jag kan spendera lite pengar nu o då, eftersom jag jobbat så flitigt i sommras.
Efter det gick vi hurtigt vidare till mormors bageri som inte ligger högt på Felicias supercaféställen. Anledning: De lägger färgade marshmallows(stavnig) i varm choklad. Not good at all. xD Jag lyckades övertala henne om att det ändå var billigt där o att man ibland får offra sig. Det blev även en chokladmuffins och ett wienerbröd som vi delade på.. smulade o hade oss på det fullproppade tåget. Peinlich, indeed! Men du är bra, vet du det? Och så till det som är så sjukt bra med att ha en kompis som går musikalartistgymnasie, Fille har praktik på Jesus christ superstar i Malmö med självaste OLA SALO(The ark) i huvudrollen. Hon har gett mig en biljett till hela föreställningen. Ja, eller iaf till genrepet men hej man får ju se OLA SALO! Jag är glad idag mycket glad.

Imon ska minstingen i familjen vara med på "sjung gung" i Lund med typ massa andra körer och Idol OLA och Molly Sandén. Mamma har beställt biljetter så jag måste hänga med dit och titta men hade tänkt gå lite tidigare för att hinna med tåg till höör och vidare med på buss till Fille där det blir kräng framför Sverige-Portugal-matchen. Och sedan ska vi pierca öron. Ska bli najs!

Nej nu pallar jag inte mer. det är ju fredagkväll. Bye-bye!


Cirkus Cirkör

I vanliga fall tycker jag om torsdagar. Just den dagen innebär sovmorgon, medieproduktion och fotboll men idag var min torsdag lite halvdålig iaf till en början. För det första hade jag sovmorgon men gick upp klockan 6(!), för det andra hade vi bara medieproduktion i en och en halv timme och för det tredje hade vi en smått dryg företagsekonomilektion. Anledningen till att nästan hela rörlig bildlektionen blev inställd var att våra lärare fixat biljetter till Cirkus Cirkör i Lund. Till en början lätt det jättedrygt but it turned out to be pretty damn thrilling! Det var inte en vanlig cirkus utan det var mer teaterinspirerat. Mycket inslag av humor och akrobatik, det gillar vi.

Det är så himla schysst av våra lärare att fixa "utflykter" och liknande till oss och vi borde verkligen vara tacksamma och visa att vi uppskattar att de gör något. Igår, när vi fick reda på att vi skulle iväg på "cirkus",  var det dock flera stycken som uttryckte sitt missnöje väldigt tydligt och det gör mig bara så sjukt förbannad. Ska vi hålla på att klaga hela tiden kommer lärarna aldrig vilja göra något för oss igen! Nästa gång kanske det blir något riktigt stort som vi kan göra bara för att de förstår hur mycket vi tycker om att ibland få lite tid tsm i klassen utanför skolan. Det är nog bäst att växa upp lite och inte vara såna jävla stora egon. Fokusera på det positiva och inte det negativa hela tiden. well, well, I'm just saying.. 

Nej nu känner jag för att krypa ner i sängen och sätta på en bra film. Ny dag imon och då gäller skolfotografering. Blä, jag vill hellre dööööö...


teardrops in my eyes

Igår pluggade jag spanska i stort sett hela kvällen, från det att jag kom hem från skolan till att jag halvsov i soffan. Har vetat att vi ska ha prov i snart 3 veckor men som vanligt sätter jag mig inte ner fören dagen innan och studar. Vilken tur då, kan tyckas, att jag har ett ganska bra minne annars vet jag inte hur det hade gått. Skärpning Hannah!

Som ni vet tar skolan ganska mycket tid men jag har faktiskt ganska gott om plats för mitt sportintresse. När jag inte spelar fotboll själv försöker jag hålla mig uppdaterad om vad som händer i idrottsvärlden i övrigt och nu mina männsikor har jag sett en av idrottens tråkigaste sidor. Skadorna! Sveriges fotbollslandslag har en ganska avgörande match på lördag mot Portugal. (Redan nu börjar det svida.) Portugal, ett av världens bästa landslag i VM-kvalet. Men vi har en hyfsat bra trupp eller vi hade det...  Nu är typ halva ordinarie laget borta. Elmander, Linderoth, Svensson, Chippen, Mellberg och så i går kom beskedet om att allas våran Henke är lårskadad. Hjälp! Jag vet inte vad jag ska tro längre. Säker förlust eller skrällseger? Vi har ju fortfarande några bra spelare kvar( Typ Källström, Ibra) och de unga och nya får ännu en ny chans att visa framfötterna. Jag hoppas, hoppas verkligen att det går vägen.

Nu har vi haft en liten snyftstund och jag måste se vidare på Prison Break säsong 4, men kommentera och skriv hur ni tror det kommer gå  i VM-kvalet på lördag. Jag vill veta vad omvärlden tror!


Ledig

Har inte riktigt kommit in i mina nya datorrutiner än, därav DÅLIG uppdatering. Men ni verkar hålla ut och det är ju helt underbart. För övrigt är det måndag morgon/ förmiddag och jag är ledig idag. Hade verkligen inte pallat gå upp halv 6 idag för att ta mig till skolan. Det roligaste var nog ändå att Ellinor skickade sms klockan 6.13 " E vi lediga idag?". Jaja, jag hann svara innan hon begav sig mot bussen iaf. Man skulle kunna säga att jag räddade hennes dag tack vare att jag vaknar av allt, speciellt smssignaler.

Idag ska jag nog till Polisen för att införskaffa pass till min Polenresa och sedan ska jag och mamma köpa lite grejer till faren som fyller år. Han har redan fått en Mr Bean-film eftersom just han ger pappa sådana härliga skrattattacker. Maha oh don´t we all love when that happens? En annan grej som händer idag är att vi får hem vår nya soffa. Äntligen säger jag bara(Bilder kommer sen).

Då så, lite uppdatering från igår mina vänner. Jag ställde jag upp och spelade match med F15-gänget mot Helsingborg. I regn och blåst, fy för.. Resultatet blev som förväntat väldigt dåligt men motståndarna var inte alls så bra som jag trott. När jag fick bollen var det bara att driva igenom alla och skjuta men det fanns en nackdel. En spelare gör inget lag. Efter matchen blev det burgare på MAX och jag ska aldrig äta där igen. Jag beställde hamburgare utan massa äckligt skit, typ KETCHUP, men vad får jag på min burgare? Jo KETCHUP. Det var inte så mkt men jag spyr av bara lukten av det där avskyvärda kletet.

Nej nu ska jag fortsätta med mitt liv. Vi hörs.

Tillbaka från helvetet

Hannah is back! Internetleverans i onsdags och mitt liv har tagit fart igen. Har fått en del klagomål på dålig uppdatering men jag tror ni förstår varför nu. Det har hänt mycket under 1 månads 0 internetuppkoppling bland annat har jag fått MVG på alla prov jag gjort. Stolt men känner inte att intresseboken antecknar. Nej det jag egentligen vill säga är: "Hej Polen, Here I come". För Hannah ska till Polen i tre veckor. Min filmlärare har fixat så att jag och några klasskompisar ska få bo hos några familjer där och besöka olika TV och film-bolag. Lodz är staden och jag är nervös. Vi kommer få öva kalasmycket på vår engelska för hur ska vi annars förstå varandra. Fatta vilken möjlghet detta är! Killen som typ ska ha hand om oss där nere är amerikan och jag är helt till mig. Jag älskar engelska... 

Funderar på att köpa en videokamera och dokumentera därnereifrån. Självklart kommer jag videoblogga också fast det förutsätter att de har internet där :0 Mamma ropar... "Hannah, städa rummet!" Så bye bye. 






RSS 2.0